Banvit Basketbol Kulübü tarafından Bandırma'da düzenlenen Junior NBA Banvit Elite Kampının ikincisine Bolu'dan katılan, Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nın Bolu grubu sporcularından Yalçın Koç NBA kampına katılmaya kazanarak Bolu'nun gururu oldu.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bandırma'daki Jr-NBA organizasyonunda sergilediği performansla, 14 Ocak 2016 da Londra'da yapılacak Uluslararası Jr-NBA kampına katılmaya hak kazanan Mehmet Akif Ersoy Ortakolu 7. Sınıf öğrencisi Yalçın Koç'u, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Şahin Ertem'i, antrenörü Serhat Tutucu'yu ve sporcunun babası Yalçın Koç'u makamında kabul etti.

Bolu Valisi Aydın Baruş sergilediği başarılı performanstan ötürü genç sporcu Yalçın Koç'u, ailesini ve antrenörünü kutladı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Şahin Ertem ziyarette Vali Baruş'a turnuva ile ilgili bilgiler verdi. Türkiye Basketbol Federasyonu ve Banvit tarafından düzenlenen NBA Banvit Junior turnuvasında yurtdışından gelen antrenör ve oyuncuların Türkiye'de seçme yaptıklarını ve bu seçilen oyuncular arasında Bolulu sporcu Yalçın Koç'un da olduğu bilgisini verdi.

Sporcunun antrenörü Serhat Tutucu ise 14-15-16 Ocak tarihleri arasında kampa gitmeye hak kazanan sporcunun Orlando Magic ve Toronto Raptors arasında Londra'da oynanacak NBA maçını izleyeceklerini ve eski NBA oyuncularının da burada yine seçilen yetenekleri izleyeceklerini belirtti.

Bolu Valisi Aydın Baruş, sergilediği bu performanstan dolayı Yalçın Koç' u tebrik ederek, sporcuya başarılar diledi. "Bir şeyi istiyorsanız hayal etmeniz lazım" diyen Vali Baruş, "Allah yolunuzu açık etsin. NBA liginde oynayan Türk oyuncularımız var. İnşallah Londra'daki kampta da başarılı bir performans sergilersin ve sen de ileride dünya çapında bir oyuncu olursun" dedi.

Yalçın Koç daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş'a Milli Basketbol Takımı formasını takdim etti. Vali Baruş da başarılı sporcuya hediye verdi. Haber Merkezi