Geçtiğimiz hafta Sırbistan'da düzenlenen Uluslararası Artistik Cimnastik Turnuvasında ve Danimarka'nın Odense kentinde düzenlenen Trampolin Cimnastik Yaş Grupları Dünya Şampiyonasında elde ettikleri derecelerle, başarılı sonuçlara imza atan artistik cimnastik ve trampolin cimnastik sporcularıyla antrenörleri, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem'i ziyaret etti. Aynı zamanda Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri (TOHM) bünyesinde çalışmalarına ilimizde devam eden artistik cimnastik sporcuları Mustafa Arca, Sercan Demir, İlkay Uğuz, Onur Çelik, Emre Öztekin ve Bora Tarhan antrenörleri Şenol Türkdoğan ve Ersin Yılmaz ile birlikte Sırbistan'daki yarışma hakkında Ertem'e bilgi verdiler. Yine geçtiğimiz hafta Danimarka'nın Odense kentinde düzenlenen Trampolin Cimnastik Yaş Grupları Dünya Şampiyonasında yarışan sporcularımız; Sıla Musluk, Muhammed Emin Duman, Doğukan Büyükarslan ile antrenörleri Caner Güzeltürk ve Enes Saz da yarışmayla ilgili bilgi paylaşımında bulundular. İlk kez katıldıkları Dünya Şampiyonasında; Sıla Musluk 11-12 yaş bayanlar kategorisinde elde ettiği 79.365 puanla 59 sporcu arasında 33. oldu. Toplam 54 sporcunun yarıştığı 11-12 yaş erkekler kategorisinde ülkemizi temsil eden sporcumuz Muhammed Emin Duman da topladığı 83.220 puanla Dünya 21. si oldu. 15-16 yaş kategorisindeki sporcumuz Doğukan Büyükarslan ise 81 sporcunun yarıştığı kendi kategorisinde, 90.595 puan toplayarak 27. sırada yer aldı.

Sporcular, yatılı olarak kaldıkları, Karaçayır bölgesinde bulunan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezindeki sosyal alanlar (bilardo, x-box, langırt vb.) ile ilgili yapılan yenilikler hakkında duydukları memnuniyeti dile getirirken, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem de elde ettikleri başarılı derecelerinden dolayı sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek, ödüllendirdi.

Sırbistan'da 12 ülkeden 106 sporcunun katılımıyla düzenlenen Uluslararası Artistik Cimnastik Turnuvasında ter döken sporcularımızdan:

Mustafa Arca

kulplu aletinde1. halka aletinde 2. atlama aletinde 1. paralel aletinde 1. barfiks aletinde 1.

Sercan Demir yer aletinde 1. halka aletinde 2. atlama aletinde 2. paralel aletinde ise 3.

İlkay Uğuz yer aletinde 2.

Onur Çelik kulplu aletinde 3. halka aletinde 3. paralel aletinde 1. barfiks aletinde 3.

Emre Öztekin barfikste 3. yer aletinde1. kulplu aletinde de 3.

Bora Tarhan halkada 2. atlama masasında 1. paralel aletinde 3. olarak kürsüde yer almayı başardı. Haber Merkezi