Bolu Valisi Aydın Baruş 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Baruş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, tarihimizin en şanlı sayfalarından biri olan Çanakkale Savaşının 100'üncü yıldönümünü ve Şehitleri Anma Gününü idrak ediyoruz.

Bu topraklar, tarih sayfalarımıza şanlı Çanakkale Destanını yazan, istiklal ve vatanımıza kas edenlere karşı canlarını bir an bile tereddüt etmeksizin siper eden aziz şehitlerimizin bizlere hediyesidir.

Bizleri millet, bu ülkeyi vatan yapan fedakârlık ruhu sayesinde bugün özgür olarak yaşamanın şeref ve gururunu yaşıyoruz.

Mehmet Akif Merhumun veciz ifadesiyle;

“Sonra gök kubbeyi alsam da, ridânamıyle,

Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;

Ebr-i nîsânı açık türbene çatsam da tavan,

Yedi kandilli Süreyyâ'yı uzatsam oradan;

Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına,

Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,

Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;

Gündüzün fecr ile âvizenilebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana...

Yine bir şey yapabildim diyemem hâtırana.

Ne yaparsak yapalım, hangi sözü söylersek söyleyelim şehitlerimizin fedakârlığının karşılığını elbette ödeyemeyiz.

Türkiye Cumhuriyeti şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Şehitlerimizin kutlu emanetini layıkıyla taşımak, şehit yakınları ve gazilerimize sahip çıkmak bu milletin fertleri olarak hepimizin görevidir.

Tarihimizin omuzlarımıza yüklediği bu mesuliyetin idrakinde olarak, yurdumuzu dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getirmek için canla başla çalışmak, gelecek nesillerimize daha müreffeh bir vatan bırakmak vazgeçilmez sorumluluğumuzdur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” HABER MERKEZİ