Bolu Valisi Aydın Baruş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Evleri'nde kalan çocukları ziyaret ederek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Bolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan beş çocuk evini ziyaret ederek, burada kalan çocuklar ile bir araya geldi. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayan Vali Baruş, onlarla bir süre sohbet etti, çocukların günlük yaşantıları hakkında da bilgiler aldı. Bol bol kitap okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini isteyen Vali Baruş, çocuklara gelecek ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Vali Baruş'a Çocuk Evi'nde kalan çocukların okul ve öğrenim durumları hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Özkan'dan, günlük yaşantıları hakkında da bakıcı annelerden bilgi aldı. Çocuk evleri sayesinde aile ortamı içerisinde çocukların her türlü ihtiyacının karşılandığını belirten Vali Baruş, çocukların topluma yararlı ve özgüvene sahip birey olarak yetişmeleri için devletin her türlü imkanı kendilerine sağladığını kaydetti.

Ziyaretler esnasında bazı çocuklar Vali Baruş'un kucağından inmezken, bazıları ezberledikleri şiirleri okudu, bazıları da odalarını gezdirip, günlük yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini anlattı. Haber Merkezi