Vali Aydın Baruş 19.03.2015 Perşembe günü Gerede'ye ziyaretlerde bulundu. Vali Baruş sırasıyla Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Gerede Deri Sanayi, Huzur Evi, Karma Organize Sanayi ve bir şehit ailesini ziyaret etti.

Haber; Elif ERDOĞAN

Vali Baruş'u kaymakamlık bahçesinde daire amirleri, STK temsilcileri ve Kaymakam Aslan Yurt karşıladı. Kaymakamlık konferans salonunda Aslan Yurt tarafından Gerede ile ilgili kısa bir tanıtım yapıldı. Buradaki ziyaretinin ardından Vali Baruş, Gerede Belediyesini ziyaret etti. Baruş'u belediye binası girişinde Başkan Mustafa Allar ve birim amirleri karşıladı. Belediye Başkanı Mustafa Allar tarafından Vali Baruş'a deri tablo hediye edildi.

Sonrasında Vali Baruş 1938 yılından bu yana Gerede Belediyesinde yer alan ve önemli ziyaretçilere imzalatılan Belediye Şeref Defterini imzaladı. Vali Baruş ziyaretçi defterine; Bolu Valiliği görevine başlamam nedeni ile ilk ilçe ziyaretimi en büyük ilçemiz Gerede'ye gerçekleştirdim. Doğasıyla, kültür mirasıyla, derin tarihi kökleriyle tam bir Anadolu Medeniyeti temsilcisi olan bu güzel ilçede, samimi ve gülen yüzlü insanlarla tanışmaktan son derece mutlu oldum. Gerede ilçemizin gelecekte büyük Türkiye'nin önemli aktörlerinden biri olması için yapılması gerekenleri İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve işadamlarımızla görüşüyoruz. İlçemizin bundan sonraki süreçte daha müreffah ve ekonomik bakımdan daha güçlü olması için elbirliği ile çalışma dileklerimizi paylaştık” yazdı ve altına imzasını attı.

Belediye binası çıkışında bir çok esnaf dükkanına girip esnafın halini hatrını soran Baruş, tarihi bir çarşı olan Arasta Çarşısında bir terzi dükkanında çay içti ve buradaki tarihi ve yıkılmaya yüz tutmuş yapıları dikkatle inceledi. Özellikle Tarihi Kiliseli Tüccar Hanı'ndan oldukça etkilendiği gözlenen Baruş; Buranın kesinlikle tadilat edilmesi ve değerlendirilmesi lazım” dedi.

Daha sonra Gerede Deri Sanayi ve Karma Organize Sanayisini ziyaret eden Baruş, işletme sahiplerinden ve müdürlerinden yaptıkları işlerle ilgili bilgiler edindi. Huzur evini de ziyaret eden Baruş, huzur evindeki yaşlılarımızın tek tek ellerini öptü ve gönüllerini aldı. Son olarak şehitler haftası olması nedeniyle İç Güvenlik Harekatında 1993 yılında Mardin/Mazıdağı'ında mayın patlaması sonucu 12 erle birlikte şehit olan Jandarma Komando Çavuş İsmail Çoşkun'un Gerede Yazıköy Köyü'nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.
Gerede ziyareti ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Vali Baruş; Bugün Bolu'muzun en büyük ilçesi olan Gerede ilçemize geldik. İlçemizin geneli hakkında malumat sahibi olduk. Gerede'nin sorunlarını ilk ağızlardan öğrenme fırsatı bulduk. Esnafımızı vaktimiz yettiğince ziyaret ettik. Gerede'de çok güler yüzlü cana yakın insanlar gördüm. İnşallah bu insanların gösterdiği samimiyete layık olacak hizmetler üretiriz. Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın Gerede ile ilgili söyledikleri bizim için yol gösterici olacaktır. Bunların yanında yaşlılar haftası münasebeti ile huzur evini ziyaret ettik, onların güler yüzleri beni çok mutlu etti. Organize sanayi bölgesinde incelemeler yaptık, deri sanayicilerimiz ile görüşüp ilçemiz için çok önemli bir sektör olan deri sanayisinin geleceği hakkında fikir alış verişinde bulunduk. Son olarak şehitleri anma haftası münasebeti ile Emine annemizin halini hatrını sorduk. Gerede'den çok memnun bir şekilde ayrılıyorum, gelecekte inşallah el birliği ile Gerede için faydalı işler üretiriz ve Gerede'mizi layık olduğu yere taşırız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.