Bolu Barosu'nda hafta sonu yapılan seçimlerle güven tazeleyen Baro Başkanı Ferit Atalay, görev yapacağı yeni dönemde Bolu Adliyesi'nin temellerinin atılarak Bolu Barosu'na bir de Avukat Evi kazandırılacağı müjdesini verdi.

Baro Başkanı Ferit Atalay hafta sonunda yapılan Olağan Genel Kurul ile güven tazeledi. Baro'ya kayıtlı 123 üyenin 99'undan onay alan Ferit Atalay, yeni dönemde Bolu Adliyesi'nin temellerinin atılacağını kaydetti. Atalay, Bu seneki ilk icraatı binasının, bunu hep sizinle paylaştım. Şuan adliye binasının projesi bitmiş durumda. Hesaplamaları bitmiş vaziyette. Ve ihale yapılmak üzere bakanlıkta bekliyor. HSYK seçimleri nedeniyle herkes ona yoğunlaştığı için şuan takipsiz gibi ilgisiz gibi kaldı. İlk yönetim kurulu toplantısından sonra yapacağımız ilk iş adliye binasının temelinin atılması, adliye binasının yapılması için süreci hızlandırmak. En belirgin ve ilk işimiz olacak” dedi.

AVUKAT EVİ DE YAPILACAK

Bolu'da görev yapan avukatlar için de bir Avukat Evi yapılacağını söyleyen Atalay, Barolar Birliği'nin bu konuda tam desteğinin alındığını belirtti. Atalay, Avukat evi de Barolar Birliği bize bu konuda çok ciddi bir destek veriyor. Adliye binasının temeli atıldıktan sonra o mevkilerde bir avukat evi inşa etmeyi düşünüyoruz. Bunun için yer araştırması yapıyoruz. Uygun bir yer bulduğumuz takdirde oraya da ciddi bir avukat evi yapacağız. İkinci projemizde o. Ama önceliğimiz adliye binası” dedi.