Kıbrıs Barış Harekatının 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneğince İstanbul'dan Girneye düzenlenen bisikletle barış turuna katılanlar bugün Bolu'ya ulaştı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteğiyle, Kıbrıs Barış Harekatının 40. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bisiklet Takımı, İstanbul'dan Girneye bisiklet turu gerçekleştiriyor. İstanbul'dan bugün Bolu'ya ulaşan gaziler Bolu Belediyesini ziyaret etti. Gazileri Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu karşıladı.
Ziyarette etkinlik ile ilgili bilgi veren Türkiye Muhalif Gaziler Derneği Genel Sekreteri Beyazıt Yumuk, Toplamda bin 65 kilometre pedal çevireceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' sözünün uluslararası ortamda daha çok yankı bulması, 20 Temmuz 1974′te gerçekleştirdiğimiz Kıbrıs Barış Harekatı'nın kutlanmasına katkı sağlamak ve KKTC'nin uluslararası platformlarda daha çok tanıtılması amaçlıyoruz. Organizasyonu Türkiye Muharip Gaziler Derneği olarak biz yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından destekleniyor ” dedi.
Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu nazik ziyaretleri için Beyazıt Yumuk'a teşekkür ederek barış turlarında kendilerine başarılar diledi.