Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Suriye ve Türkiye halklarının bağımsızlığı için 2 Mayıs'ta İstanbul'dan Hatay'a başlattığı barış yürüyüşünde Bolu'ya geldi.
İstanbul'dan yola çıkan ve 6 Mayıs'ta Hatay'da olacak olan Fikir Kulüpleri Federasyonu üyeleri kalabalık bir grup halinde Bolu'ya geldi. Cici Taksi'de Bolulu vatandaşlar ve FKF üyeleri tarafından alkışlarla karşılanan yaklaşık 200 kişilik grup sloganlar atarak İzzet Baysal Caddesi'nden bankalar önüne kadar yürüyüş yaptı. Evlerinden ve işyerlerinden de destek alkışlarının verildiği yürüyüşte AKP aleyhine sloganlar atıldı. Eyleme, Bolu Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süha Alparslan, Bolu Eğitim-Sen üyeleri, Bolu TKP, CHP ve Halkevleri üyeleri de katılarak destek verdi.
Bankalar önünde yapılan basın açıklamasında Fikir Kulüpleri Federasyonu İstanbul İl Başkanı Zozan Baran; 2 Mayıs'ta İstanbul'dan barışın sesini yükseltmek için yola çıktık. Uğradığımız her yerde ülkenin yurtsever, savaş karşıtı insanlarından büyük destek gördük. Bolu'da da bizleri güler yüzle karşılayan, destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Gittiğimiz her yerde niçin yürüdüğümüzü anlatıyoruz. Barış için yürüyoruz. AKP'nin savaş politikalarına, emperyalizmin Ortadoğu'yu kan gölüne çevirmesine, çetelerin ve katillerin masum insanları katletmesine karşı yürüyoruz. Gençlik savaş istemiyor, barışın sesinin yükselmesini istiyor, bu yüzden yürüyoruz. Gençlik savaşa geçit vermeyecek. Bağımsız ve aydınlık Türkiye'yi bizler kuracağız. AKP bilsin ki o da kendi öncülleri gibi başarılı olamayacak.
Onlar 3 arkadaşımızı asarak gençliği bitirebileceklerini sandılar. AKP de sekiz arkadaşımızı bizden alarak bunu yapabileceğini zannediyor. Ama biz bugün gösterdik onlara. Bugün Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik burada. 6 Mayıs'ta Hatay'da olmamızın bir sebebi var. 6 Mayıs 1972'de bu ülkede bağımsızlıktan, aydınlıktan, barıştan yana gençleri asıldı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın asılması Türkiye gençliğine bir uyarıydı. Diyorlardı ki siz bu ülkede barış isteyemezsiniz, siz bu ülkede bağımsızlık isteyemezsiniz, siz aydınlık bir ülke isteyemezsiniz. Ama biz 6 Mayıs 2013'de bu bayrağı yeniden kaldırdık. Ve gençliğin hiç tükenmediğini, mücadelenin hiç yere inmeyeceğini dosta düşmana gösterdik. İşte bu yüzden yaşasın gençlik, yaşasın FKF” şeklinde konuştu. Daha sonra eyleme destek verenler arasında olan Bolu Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Süha Alparslan, "Bolu'ya hoş geldiniz. Savaşa karşı Barışın sesini yükselten gençliğin Bolu'ya gelmesi bizleri gururlandırdı.
Ayrıca 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde şehrimize gelmiş olmanız bir basın emekçisi olarak beni mutlu etti. Dünyada basın özgürlüğü sırlamasında 3.lig'de olan ülkemizde savaş kışkırtıcılığı yapmayan, doğruları yazan, Alo Fatih”lere karşı da mücadele eden bizler her zaman gençliğin yanında olacağız. 1965'teki devrimci FKF'lilerin arasından Denizler, Yusuflar, Hüseyinler çıktı. Şimdi siz de onlar gibisiniz. Savaşa karşı yürüyenlerin her zaman yanındayız" şeklinde konuştu. Bolu Halkevleri Başkanı Süalp Güler ise, iktidarın barış isteyenlerin karşısına yasaklarıyla, tomalarıyla, silah gibi kullanılan gaz fişekleriyle çıktığını hatırlatarak söze başladı. Güler, "Tam bağımsızlık, özgürlük ve ileri değil gerçek demokrasi için emperyalizme ve içerideki her türden işbirlikçilerine karşı verilen mücadeleler ancak siz genç arkadaşlarımızla sürecek ve nihai sonuca ulaşacaktır. Halk katillerden hesabı sokakta soracak. Çünkü bu halk çocuklarını hep sokakta kaybetti. Manidar olacak ama biz kaybettiklerimizi ayakkabı kutularında değil, kaybettiğimiz yerde ararız. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerin sonu sokakta o