Haber: Adnan KARABULUT

Peş peşe yaşanan sakatlıklar, santrfor krizi, Finansal Fair Play nedeniyle UEFA Avrupa Ligi listesine alınamayan futbolcular ve harcama limiti nedeniyle çıkarılamayan lisanslar yüzünden HJK Helsinki karşısına forvetsiz, kulübede 2’si kaleci sadece 6 oyuncu ile çıkan Fenerbahçe’de önceki geceye 2 genç futbolcu damga vurdu. Sarı lacivertlilerdeki bu krizler 20 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya ve 16 yaşındaki Arda Güler’in Türk futbolunun vitrinine çıkmasına yaradı.

GEÇTİĞİMİZ SEZON BOLUSPOR FORMASI GİYMİŞTİ

Geçtiğimiz sezon Beypiliç Boluspor tarafından Fenerbahçe’den kiralanan ve Boluspor ile 1 yıl daha kiralık kontratı bulunan Muhammed, Topuk Yaylası'nda kendisini seyreden Vitor Pereira'nın kararıyla Fenerbahçe’de kaldı. Başka Anadolu kulüplerinden gelen teklifler de reddedildi.

PEREİRA HEMEN ANLADI

Boluspor’la 1 yıl daha kiralık anlaşması olmasına rağmen Vitor Pereira’nın izlemesi için Topuk Yaylası kampına çağırılan Muhammed Gümüşkaya’yı, Portekizli teknik adamın ilk antrenmanda çok beğenmesiyle genç oyuncunun kaderi de değişmiş oldu. Birçok Anadolu kulübünden gelen kiralama ve satın alma tekliflerini reddeden yönetim, kiralıktan dönen futbolcular arasında bir tek onu kadroda tutarak sahip çıktı.

“ALIŞILMIŞ TÜRK FUTBOLCUSUNDAN FARKLI”

Fenerbahçe altyapısında kanat forvet oynamasına rağmen Muhammed Gümüşkaya’daki müthiş sol ayağı ve oyun yapısını görüp Boluspor’a transfer etmek isteyen o dönemin sportif direktörü Barbaros Gözneli, “Küçük bütçeyle iyi oyuncu arayışındaydım, Emre Belözoğlu ve Erol Bulut’la görüşüp bu oyuncuyu kiralamayı ancak kanatta değil, 8-10 numarada oynatmayı düşündüğümüzü söyledim. Kabul ettiler. Top hakimiyeti, çalım yeteneği, ara pas ve oyun okuma konusunda çok başarılı. Tek eksiği defansif yönüydü. Muhammed alışılmış Türk futbolcusunun dışında bir kişilik. Bir öğretmen ailesi çocuğu. Okuyan, kendini iyi ifade edebilen, pes etmeyip hakkını arayan, asla kolay sindirilemeyecek, algısı açık bir çocuk. Çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi.

BOLUSPOR FORMASI İLE 4 GOL KAYDETTİ

Muhammed Gümüşkaya milli takımın çeşitli alt kategorilerinde 21 maçta forma giydi. Gümüşkaya geçen sezon Boluspor’a kiralanan Gümüşkaya burada çıktığı 22 maçta 4 gol kaydetti.