Gayri Safi Milli Hasıla'da ilk üç içerisinde yer alan Bolu'da, gün geçmiyor ki özel ve kamu bankaları yeni bir şube açmasın. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından 2013 Haziran ayı verilerine göre;il genelinde 40 banka şubesi bulunurken, bu bankalarda 1 milyar 218 milyon 744 bin TL nakit mevduat hesabı bulunuyor.
Boluluların paralarıyla paralarına para katan bankaların ise kentimize katkıları tartışma konusu. Bankaların hiç biri, Bolu'da gerçekleştirilen hiçbir organizasyona destek olmazken, sosyal sorumluluk projelerinde de bir ayrıcalıkları bulunmuyor. Bu durumda bankaların keser sapı gibi sadece kendilerine yonttuklarını açıkça ortaya koyuyor.
Gayri Safi Milli Hasılamız tartışıla dursun, il genelinde bulunan banka şubelerindeki nakit mevduatları dudak uçuklatıyor. Bazı banka şubeleri merkezdeki şube sayılarını ikiye çıkartırken, bu şubeleri yenilerinin ekleneceği gelen haberler arasında. İl genelinde 40 banka şubesi faaliyetlerine devam ederken, bu rakam belli aralıklarla artmaya da devam ediyor. Ülke genelinde çok az sayıda şubesi bulunan bankalar bile Bolu'da şubelerini açarak faaliyetlerine devam ediyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Haziran 2013 tarihli açıklamasına göre il genelinde bulunan banka şubelerinde 1 milyar 218 milyon 744 bin Lira(Eski parayla 1 katrilyon 218 trilyon 744 milyar) nakit mevduat hesabı bulunuyor. Bolu'nun parasını kullanan bankaların ayrıca 2 milyar 178 milyon 188 bin Lira nakit kredi kullandırdığı resmi rakamlara yansıyor.
Bolu'nun parasını kullanan özel ve kamu bankalarının ise Bolu'nun sosyal ve kültürel hayata katkılarına baktığınız zaman ise kaydadeğer bir faaliyet gözükmüyor. Bankaların genel merkezleri sosyal metropollerde her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe milyonlarca Lira ayırırken, Bolu'nun parasını kullanan ilimizdeki banka şubelerinin Bolu özelinde hiç bir katkısının olmadığı ise dikkatlerden kaçmıyor.