Erdemli Gençlik Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm toplumun geleceğini aydınlatan rehberler olduğunu ifade etti.

Öğretmenlik, bir hayat mesleği olduğunu vurgulayan Erdemli Gençlik Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği, Öğretmenlik sadece derse girmekle sınırlandırılamaz. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir. Sevgi, sabır ve sadakat onların gıdasıdır. İşini evine taşır, mesleğini bir yaşam tarzı haline getirir. Öğretmenlerimiz bir anne şefkati, bir baba desteği hissettirir bize. Gönüllerimizde ve zihinlerimizde güzel bir ad, iyi bir yâd bırakırlar” dedi.

‘Yüce Kitabımızda:”Yaratan Rabbinin adıyla oku!(Alak s.96/1); Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” (Zümer Sûresi, 39/9) buyurularak bilgili insane ve ilmin rehber oluşu yüceltiliyor' diyerek şöyle devam etti: Bir gün evinden çıkıp mescide giren Rasûlullah (s.a.v), orada halka olmuş iki gruptan birisinde Kur'an okunup dua edildiğini, diğerinde ise ilim öğrenildiğini ve ilim öğretildiğini görür. Rasûlullah (s.a.v), Her biri hayır üzeredir. Şunlar Kur'an okuyorlar ve Allah'a dua ediyorlar; Allah dilerse onlara verir, dilerse vermez. Bunlar da ilim öğreniyorlar ve ilim öğretiyorlar. Ancak ben bir muallim (öğretmen / eğitimci) olarak gönderildim” buyurarak ilmin ve ilmi başkalarına öğretmenin ehemmiyetine dikkat çekmiştir. (Dârimî,Mukaddime32;İbn Mâce,Mukaddime17) Hz. Ali (ra) de: Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu işaret etmiştir. Bu vesile ile İslam'ın ilk öğretmeni Mus'ab b.Umeyr (ra)'in şefaatine nail olabilme ümidini taşıyoruz.”

Dünyanın her yerinde öğretmenler, toplumun en fedakâr ve saygıdeğer insanlar olduğunu belirten Erdemli Gençlik,” Olması gereken saygıyı gösteremesek de, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü” Gerede Erdemli Gençlik ailesi olarak yürekten kutluyor, tüm öğretmenlere sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.