İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantılarında sona gelindi. Toplantıların Perşembe günü gerçekleşen oturumunda 12 madde görüşülerek karara bağlanırken, toplantılar Cuma günü sona erecek.

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları Yaşar Yüceer Başkanlığında devam ediyor. Perşembe günü 12 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ilk olarak Mudurnu İlçesi Yeniceşeyhler köyü hudutlarında 352 ve 353 nolu taşınmaz için hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü. Rapor oy birliği ile kabul edilirken, Mudurnu İlçesi Ekinören Köyü hudutlarında 135 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan 1/1000 ölçekli tarım ve hayvancılık amaçlı imar planının onanması, Mudurnu ilçesi Kilözü Köyü Dağ mevkii tapunun 1 pafta 240 numaralı parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli turizm tesis alanı amaçlı hazırlanan uygulamalı imar planı değişikliğinin onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen raporlar da kabul edildi.

Mengen ilçesinde bulunan Köprübaşı Barajında meydana gelen balık ölümlerinin nedeni ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen raporda bu toplantıda ele alındı. Raporda, söz konusu barajda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile DSİ tarafından yapılan incelemelere göre balık ölümlerinin su seviyesinin düşmesinden dolayı kaynaklandığının ifade edildiği belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Mudurnu İlçesi Hüsamettindere köyüne içme ve kullanma suyu tahsisi yapılması talebi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilirken, Mudurnu ilçesi alpagut Köyü hudutlarında tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması, Mudurnu ilçesi Örencik Köyü hudutlarında tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması, Mudurnu ilçesi Dedeler Köyü hudutlarında tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması, Mudurnu ilçesi Yeniceşeyhler Köyü hudutlarında turizm tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması, Merkez İlçe Kuzfındık Köyü hudutlarında tarım ve hayvanacılık tesis alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planının onanması talepleri oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantı, Mudurnu ilçe köylerinin asfalt yapımı ve muhtelif işleri için gerekli olan 986 bin TL. ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması, Göynük ilçe köylerinin muhtelif ihtiyaçları için gerekli 300 bin TL. ödeneğin Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması taleplerinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesi ile sona erdi. İl Genel Meclisi Ağustos Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşecek toplantı ile sona erecek. Haber Merkezi