Av yasağı kalktı, balıkçılar denize açıldı. Sezonun ilk ağlarını denize atan balıkçılar ilk avlanmadan elleri çok dolu dönemese de Bolu balıkçıları sezondan umutlu. Onlar, Bolu tezgâhlarında bu kış bol bol balık olacağını söylüyor…

Balık sezonun Eylül'ün ilk günü denize atılan ilk ağ ile başladı. ‘Vira Bismillah' diyerek denizlere açılan balıkçılar ilk avlanmalarında umduklarını pek bulamadı. Buna rağmen Bolu balıkçıları ise bu kış bol bol balık yeneceğini söylüyor. Bolu'da balık tezgahı bulunan Engin Yıldız, ilk avlanmada balıkçılar elleri dolu olarak dönemese de sezonun ilk avında bu şanssızlığın olabileceğini söyledi. Yıldız, balığın Marmara ve Karadeniz'den geleceğini belirterek, Ege'ye kaçan balığın açık denizlere gittiğini ifade etti.

Av yasağının kalktığı ilk gün hamsi, istavrit ve mezgit tezgahlarda 10 liradan satılmaya başlanırken, çupra ve levrek 17, somon yerli 15, somon ithal 30 liradan müşteri buldu. Havaların soğumasıyla birlikte özellikle hamsinin fiyatının 5 liraya kadar inmesi bekleniyor.

|-0-|