İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve MARKA'nın ortaklığıyla USTA ARICILARIN EĞİTİMİ PROJESİ” kapsamında 10 gün boyunca 135 arıcımıza Eğitmen Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu tarafından teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

“Usta Arıcıların Eğitimi Projesi” için işbirliği yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Arı Yetiştiricileri Birliği, MARKA ve ev sahipliği yapan Elginkan Vakfı'nın destekleri ile başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. 24.04.2015 - 04.05.2015 tarihleri arasında 5 günü teorik 5 günü uygulama olmak üzere 10 gün süren eğitim önce merkez ilçemizde Pelitçik Köyü'nde ardından Göynük, Gerede ve Seben ilçelerimizde uygulamalara devam edilmiştir.

Arıcılıkta bal sezonu için en önemli dönem İlkbahar Bakımı”dır. Projenin gerçekleştirildiği tarihler bahar ayına denk gelmesi ile İlkbahar Bakımının” ve Koloni Destek Programı” daha etkin olarak anlatılmıştır. Bu projemizle 135 üreticimizin ustalıklarına ustalık katmış durumdayız. 04.05.2015 tarihinde Elginkan Vakfı'nın ev sahipliği yaptığı Kapanış Toplantımıza Valimiz Sn. Aydın BARUŞ, Orman Bölge Müdürü Yusuf ŞAHİN, İl Müdürümüz İsmail TAŞ ve Arı Yet. Birliği Başkanı İsmail ÜNALAN, katılmıştır. Katılımcıların, projede emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlara ve eğitmen Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu'na memnuniyetlerini dile getirmelerinin ardından sertifikalar dağıtılarak program sonuçlanmıştır. Haber Merkezi