İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıldönümü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Çok Amaçlı Salon'da yapıldı.
Bolu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programa Vali İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Bolu Anadolu Lisesi Müdürü Emin Burukoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Program, Bolu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ‘Bağımsızlık Türküsü' adlı orotorya ile devam etti.
Orotorya da Mehmet Akif Ersoy hayatı anlatılarak yazmış olduğu şiirler okundu. Öğrenciler tarafından ‘Çanakkale Türküsü' ile ‘Selanik Türküsü' seslendirildi. İstiklal Marşı'nın kabulü ile ilgili tiyatro sergilendi. Büyük bir özenle hazırlanarak sergilenen program katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Program sonunda etkinliği düzenlenen öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Vali İbrahim Özçimen ve beraberindekiler programı düzenleyen öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.