Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu Arı yetiştiricileri Birliği arasında yapılan görüşmeler sonrası, Bal Ormanları Projesinin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı. Orköy kapsamında yapılması planlanan çalışmanın ilk örneğinin Gerede'de hayata geçirileceği belirtildi. Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Arı yetiştiricileri Birliği ile yaptığımız görüşmeler sonrası, Bal Ormanları Projesi'ni gündemimize aldık. Amacımız orman köylülelerine destek olmak. 2013 yılında bu projeyi hayata geçireceğiz” dedi.
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ile Arı Yetiştiricileri Birliği örnek bir çalışmayı hayata geçirmek için çalışmalarına başladı. Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli ve Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, il genelinde Bal Ormanları oluşturmak üzere çalışmalara başladılar. İlk olarak Gerede'de hayata geçirilmesi planlanan çalışma hakkında bilgi veren Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, Arı Yetiştiricileri Birliğiyle yaptığımız görüşmeler esnasında Bal Ormanları gündeme geldi. Biz de orman köylüsüne Orköy kapsamında gerekli kovanların alınabilmesi için destek olabileceğimizi söyledik. Birlik başkanı konuyla ilgili proje hazırlamaya başladı. 2013 yılında uygun bölgelerde il genelinde bal ormanları oluşturacağız” dedi.
Bal Ormanları'yla ilgili açıklamalarda bulunan Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, Arı üreticileri olarak sıkıntı günler geçiriyoruz. Gerekli desteği de göremiyoruz. Bolu Orman Bölge Müdürümüz Sırrı beyle sohbet ederken, kendilerine bal ormanlarıyla ilgili bilgiler verdim. Sırrı Bey'de Orköy kapsamında gerekli desteği verebileceklerini, orman köylülerine destek olabileceklerini söylediler. İlk olarak projeyi Gerede Kazan Bölgesi'nde hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.