KİM Market Genel Müdürü Hamit Akçay, bu sene 20 mağaza açacaklarını, 500 eleman alacaklarını duyurdu.2013'te perakendede daralma görüleceğini vurgulayan Akçay, "Buna rağmen yatırımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.
2013'te perakendede daralma görüleceğini vurgulayan Akçay, Buna rağmen yatırımlarımıza devam edeceğiz. Bir yandan Bursa, Yalova, Bolu ve Eskişehir 'de; bir yandan da Erbil, Süleymaniye ve Selahattin şehirleri başta olmak sureti ile Irak genelinde mağazalaşacağız" dedi.
Senenin ilk yatırımını İstanbul Güngören'de yapan KİM'in Genel Müdürü Akçay, Marmara'da şube adetlerinin 70'i bulduğunu aktardı. 2012'yi yatırımları adına olumlu bulan Akçay, "2012'de 18 mağaza açarak 400 bireye istihdam sunduk. İstanbul dışında ilk defa Sakarya ve Tekirdağ illeri, dışarıda ise Irak operasyonlarını devreye aldık. Buna rağmen 2012 gıda perakendecileri bakımından durgun oldu. Gerek büyüme gerekse de mağazalaşmada temkinli davranıyoruz. 2013 perakende sektöründe meydana gelecek bir kırılmanın başlangıcı olacak. Organize perakendecilerin büyüme oranları daralacak. Birleşme, satın alma ve küçülmelerle karşılaşabiliriz. 2013'te başlayan bu daralma 2015'te aşağı yönde bir kırılma halini alacak. Perakende sektörü daha temkinli ve emin adımlarla büyümeye odaklanacak. İç daralmaya mukabil pek çok perakendeci sınır ülkelere yönelmeye başlayacak” dedi.
ANADOLU YATIRIMLARINA BAŞLAYACAĞIZ
2013'ün KİM Market'in yeni açılımlar yapacağını anlatan Akçay, Dış yapılanma ve iç yapılanmamız adına 2013 bir milat olacak. Orta ve uzun vadede tüm büyük şehirlerde mağazalaşmak ve lojistik merkezler kurarak Türkiye geneline yayılmak gayesindeyiz. Kararlı adımlarla Türkiye geneli ve bölge ülkelerinde şubeleşmekten yanayız. Irak dışında Balkanlar, Ortadoğu ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Rusya'da yatırım fırsatlarını araştırıyoruz” ifadelerini kullandı.