Yukar Çarşı'da kuyumculukla uğraşan enafa değeri düşük altınları vereek dolandıran iki kişi, İl Emniyet Müdürlüğü'nün ısrarlı takibi sonucu Zongul'da yakalandı.
Yukarı Çarşı'da faaliyet gösteren 5 ayrı kuyumcu dükkanına çeşitli tarihlerde gelen kişi veya kişiler,
değeri düşük bakır karışımı olan altınları satarak esnafı dolandırdı. Dolandırıldıklarını anlayan esnaf hemen durumu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bildirirken, toplamda 30 bin 720 lira tutarında ki dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü çalışma başlattı.
Asayiş Şube Müdürlüğü çevre illerde de aynı şekilde dolandırılıcık yapıldığını belirlemesi üzerine eşkal bilgilerinden ve mevcut güvenlik kamera kayıtlarından olayı gerçekleştiren şüpheli şahıslar belirlenerek aranmaya başladı.
Aynı şekilde dolandırıcılık yaptıkları için sabıkası bulunan kişiler üzerine yapılan değerlendirmeler sonrası Y.K. ve R.S. isimli şahısların dolandırıcık olayını gerçekleştirdikleri belierlendi. Her iki şüphelinin yakalanması için başlatılan çalışmalar, 27.03.2013 günü Zonguldak ili Ereğli de sonuç vererek her iki şahısta yakalanarak Bolu'ya getirildiler.
Şüpheli şahıslar Y.K. ve R.S. isimli şahıslar haklarında 5 ayrı dolandırıcılık suçundan tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara mevcutlu olarak çıkartılacaklardır.