Vali Ahmet Zahteroğulları, Sağlık İl Müdürlüğü'ne giderek sağlık teşkilatından brifing aldı. Buradaki ziyarette konuşan Vali Zahteroğulları, Dünya'da ciddi potansiyeli olan bakım turizminin kendisi için öncelik olduğunu dile getirdi.
Vali Ahmet Zahteroğulları'nı İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Özmen, Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Hamdi Dudak karşıladı. Daha sonra brifing salonuna geçen Vali Zahteroğulları, Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin'in de hazır olduğu ziyarette, ilimizdeki sağlık kuruluşlarında yönetici olarak çalışanlarla tek tek tokalaşarak tanıştı.
Dünyada ciddi potansiyeli olan bakım turizmi konusunun kendisi için öncelik olduğunu söyleyen Vali Zahteroğulları, Bildiğiniz gibi göreve başlar başlamaz kurumlarımızı ziyaret edip hem çalışanlarımızı hem de kurumlarımızı tanımak, bulunduğumuz noktayı tespit etmek maksadıyla brifinglerimizi alıyoruz. Sağlık her şeyin başı. Yeryüzünde muteber nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Bu sözü cihan padişahı Kanuni söylüyorsa bize laf düşmez. Bolu'da sağlık kapasitesini biliyorum ama benden sonra bir çok tesis yapılmış. Ama Bolu sağlığı sadece Bolu Halkına değil tüm Türkiye'ye hitap ediyor. Özellikle fizik tedavi hastanelerimiz bu kapsamda. Hep beraber durumumuz nedir, neler yapabiliriz için buradayız. Bolu, aynı zamanda, sağlık turizmine ve uluslararası bakım turizmine aday şehirlerimizden bir tanesi. Bence artık bunun zamanı geldi. Bilhassa bakım turizmi meselesi uzun zamandır konuşuluyor ama bir türlü taşlar bir araya getirilip realize edilemedi ve bir model çıkartmamız lazım. Dünyada böyle bir potansiyel var ve ciddi yatırımcılar da var. Benim birazda önceliğim bu olacak” dedi.
Daha önce bulunduğu görev nedeniyle Sağlık Bakanlığı ile bir çok etkileşimde bulunduklarını ve bu kapsamda beraber yürütülecek çalışmalar konusunda fikir sahibi olduğunu aktaran Vali Zahteroğulları, Diğer taraftan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünü ziyaret ettim ve bilgiler aldım. Sağlık Bakanlığı ile evde tedavi ve evde bakım hizmetlerini birlikte nasıl yapabilirizin çalışmaları var. Belki de bunun da Bolu'da pilot uygulamasını ve modelini geliştirme fırsatımız olacak. Hekim değilim ama Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ve mülki idaredeki görevim ile size en yakın çalışmış bir kamu görevlisiyim. Dolayısıyla benim de sizler için işinizi kolaylaştıracak, uğraşlarınızın önünü açacak ne tür katkım olabilecekse sizden duymak isterim” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından ise Vali Zahteroğulları Bolu İlinin sağlık durumu ile ilgili sağlık teşkilatı yetkililerinden brifing aldı.
VALİ ZAHTEROĞULLARI BRİFİNGLERE DEVAM EDİYOR
Vali Ahmet Zahteroğulları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek brifing aldı. Brifingde, vakfın çalışmalarından ve personel sayısına kadar birçok noktaya değinildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş ile birlikte giden Vali Ahmet Zahteroğulları'nı Vakfı Müdürü Turgut Ergül karşıladı. Daha sonra hep birlikte toplantı salonuna geçtiler. Brifinge Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Necdet Baytok da katıldı.
Vali Zahteroğulları'na verilen brifingde vakfın çalışmalarından mevcut duruma ve destek verilen projelerden personel sayısına kadar birçok noktaya değinildi. Brifingin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne geçen Vali Zahteroğulları, İl Müdürü Necdet Baytok'tan kurum ve kuruma bağlı kuruluşların genel durumu ve çalışmaları hakkında bilgiler aldı.