CHP Milletvekili Özcan TBMM'de yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in vatana ihanet suçundan yargılanması gerektiğini söyledi. Yapılan yolsuzluk oylamasında adı yolsuzluğa karışan bakanların yargılanması için ‘evet' oyu kullandığını belirte Özcan, Ama öyle görünüyor ki sadece bu madalyadan dolayı sizin Yüce Divan'da vatana ihanetten dolayı yargılanmanız gerekiyor. Milyonlarca Türk köylüsü sıkıntı çekecek, ahırdaki hayvanı para etmeyecek, sütü para etmeyecek, Sayın Bakan Fransa'dan canlı hayvan ithal edecek karşısında da madalya alacak” dedi.

TBMM'de yaptığı konuşmada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Yüce Divan'da vatana ihanet suçundan yargılanması gerektiğini söyleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, köylünün çektiği sıkıntılara karşın Eker'in madalya almasının alkışlanacak değil, utanılacak bir davranış olduğunu belirtti. Özcan, şöyle konuştu:

“ALKIŞLANACAK DEĞİL, UTANILACAK BİRŞEY”

“Ben 2 yıldır sizin fotoğrafınızı taşıyorum aracımda. 1'e 1 ebatında bir resminiz var. Az önce Fransızca ismini Sayın Günaydın söyledi. Fransa'dan aldığınız üstün hizmet madalyası ile çektirdiğiniz fotoğrafla dolaşıyorum. Orda tuhaf bir de kıyafet giydirmişler size. Kendi seçim bölgemde 490 köyümüz var. Ben 476'sına gittim. Her köyde bu resmi çıkartıyorum. Diyorlar ki, bakıyorlar Mehdi Eker tuhaf bir kıyafetin içerisinde boynunda da kocaman bir madalya var. Köylüye bu madalya ne diye sorduğumda sizin ekonomik politikalarınızı anlatmak çok daha kolay oluyor. Bir ülkenin Tarım Bakanı, değerli AKP milletvekilleri size de söylüyorum bunu; Fransa Devleti'nden üstün hizmet madalyası alıyorsa Fransa bizim köylümüze, çiftçimize Allah razı olsun önemli bir hizmette bulundunuz diye size madalya veriyorsa gerçekten bunda alkışlanacak bir şey yok, utanılacak bir şey var.

“CANLI HAYVAN İTHAL ETTİ DİYE MADALYA ALDI”

Geçen hafta yapılan yolsuzluk oylamasında adı yolsuzluğa karışan Sayın Bakanları'n yargılanması için Evet oyu kullandım. Ama öyle görünüyor ki sadece bu madalyadan dolayı sizin Yüce Divan'da vatana ihanetten dolayı yargılanmanız gerekiyor. Milyonlarca Türk köylüsü sıkıntı çekecek, ahırdaki hayvanı para etmeyecek, sütü para etmeyecek, Sayın Bakan Fransa'dan canlı hayvan ithal edecek karşısında da madalya alacak. Biz de hiçbir şey olmamış gibi davranacağız.

“KÖYLÜYLE KONUŞALIM”

Size bir teklifim var, daha önce bu teklifi Orman Bakanımıza yapmıştım, kabul etmemişti. Siz diyorsunuz ki ben köylü için şunu yaptım, bunu yaptım. Gidelim benim bölgemde sizin arzu ettiğiniz bir köye gidelim. Köylüyle konuşalım. Siz bu yaptıklarınızı anlatın. Derse ki köylü size Allah razı olsun Sayın Bakan, sizin zamanınızda bizim yüzümüz güldü, uyguladığınız politikalar sayesinde cebimiz para gördü, çocuğumuzu rahatça evlendirebildik, bankalara borcumuz yok” derse yemin ediyorum ben o gün milletvekilliğini bırakacağım. Var mısınız buna?

“TÜRK KÖYLÜSÜ AĞLANACAK HALDE”

Siz gerçek anlamında bir Anadolu köyüne bir Tarım Bakanı olarak en son ne zaman gittiniz? Kabinede hiç hoşlaşmadığım bazı bakanlar var ama hiç sizin kadar antipatik bir bakan samimi olarak söylüyorum yok. Niye gülüyorsunuz? Gerçekten köylüye dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini, tarım ilacını veriyorsunuz ve sonra da o bakan koltuğunda oturup gülüyorsunuz. Türk köylüsünün gülünecek hali mi var? Ağlanacak hali var.

“SİZ KADIKÖY'E Mİ GİDİYORSUNUZ?”

Ben birebir köylünün içinde yaşıyorum, onlarla sürekli görüşüyorum, siz hangi köye gidiyorsunuz? Kadıköy'e mi gidiyorsunuz? Gerçek bir Anadolu köyüne gidin bakalım. Şunu karıştırmayalım. Siz büyük mandıra sahipleriyle çok iyi ilişkiler içerisinde olabilirsiniz. Ben ahırında 2 baş hayvanı olan insanın çektiği sıkıntıyı anlatmaya çalışıyorum” Haber Merkezi