Atatürk Orman Parkı'nda yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Salon'un açılışına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2013 yılı programı içerisinde Yedigöller yolunun yapılacağına söz verdi.
Atatürk Orman Parkı'nda yağımı tamamlanan Çok Amaçlı Salon'un açılışına katılan Bakan Veysel Eroğlu, Bolu'ya tam 19 tane sürprizinin olduğunu bildirdi ve bunlardan birini açıkladı. Eroğlu, Yedigöller yolunu yapacağız” dedi.
Hafta sonu Abant'ta gerçekleştirilen toplantıya katılan, dün öğlen ise Bolu Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Çok Amaçlı Salon'un açılışını gerçekleştiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılışta yaptığı konuşma ile adeta Bolu'nun gönlünü fethetti.
İlimize her geldiğinde eli boş gelmek istemediğini ve bu seferde Bolu için tam 19 müjdesinin bulunduğunu ifade eden Veysel Eroğlu, Bolu'ya 10 sürprizim vardı ama hafta sonu Abant'ta yaptığımız toplantı sonrası sürpriz sayım 19'a çıktı. Bunlardan bir tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum; 2013 yılı programı dahilinde Yedigöller yolunu yapacağız” şeklinde konuştu.
BAŞKAN ABANT'I DA İSTEDİ
Bakan Eroğlu'nun bonkörlüğünü fırsat bilen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bakan'dan Abant'ı da istedi. Başkan Yılmaz, Bakanımız Gölcük'ü bize verirken, Gölcük'teki çalışmalarımıza bakarak Abant'ı da bize verebileceğinin sözünü almıştık. Eminim Bakanımız şimdi Gölcük'ü gördüğünde Abant'ı da bize verecektir” dedi.
İŞTE MÜJDELER
Bakan Eroğlu Bolu'ya heybemiz dolu geldik” diyerek Bolu ile ilgili müjdeleri şöyle sıraladı;
Mudurnu İlçe Merkezi Mudurnu Çayı; İhalesi 28.12.2012 tarihinde yapılmıştır. Sözleşmesi imzalanma safhasındadır. İş kapsamında 434 m çift taraflı kagir taşkın koruma duvarı, 337 m çift taraflı kâgir taşkın koruma duvarı yıkılıp yeniden yaptırılacaktır.
Bolu-Merkez Çamyayla Köyü Seben Deresi Taşkın Koruma: 2013 yılı Yatırım Programında yer almakta olup, ihalesi 2013 yılı içerisinde yapılacaktır.
Dörtdivan İlçe Merkezi Ulusu Deresi 2. Kısım ve Eğrice Deresi Taşkın Koruma Tesisi: 2013 yılı Yatırım Programında yer almakta olup, ihalesi 2013 yılı içerisinde yapılacaktır.
Göynük Çayköy Göleti Domuz Deresi Yukarı Havza Islahı: 18.06.2012 tarihinde ihalesi yapılmış, sözleşmesi imzalanmış ve inşaata başlanmıştır.
Tekke Barajı Proje Hazırlaması: Tekke barajı ile Dörtdivan ovasında yer alan yaklaşık 155.230 dekar tarım arazi sulanacak ve Gerede ile Dörtdivan ilçelerine içme suyu temin edilecektir. Barajın proje yapım ihalesi 26.04.2011 tarihinde yapılmıştır. Barajın projeleri tamamlanmış olup, Nisan 2013 tarihinde inşaat ihalesinin yapılması planlanmaktadır.
Bolu İçme suyu Projesi Çele Barajı Proje Hazırlaması: Bolu ilinin İçme suyu ihtiyacını karşılayacak Çele Barajının proje yapım işinin ihale çalışmaları devam etmektedir.
Kıbrısçık Alanhimmetler Göleti ve Sulaması: 4.500 dekar arazi sulanacaktır. İnşaatına 11.02.2011 tarihinde sözleşme imzalayarak başlanmıştır. Gölet ulaşım yolları tamamlanmıştır. Gövde kazıları, sulama şebekesi boru ihzarat ve imalatları devam etmektedir.
Göynük Gökçesaray Göleti ve Sulaması: 3.960 dekar araziyi sulayacaktır. Gölet ve sulama proje yapımı ihalesi 28.12.2012 tarihinde yapılmış olup, teklifler değerlendirme safhasındadır.
Bolu Merkez Sultanbey Göleti: 2.450 dekar araziyi sulayacaktır. Planlama çalışmaları tamamlanmış olup, proje çalışmalarına başlanacaktır.
Bolu Merkez Sultanköy Göleti: 1.460 dekar ara