Açılış ve ziyaretler için Bolu'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Bolu Belediyesi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret esnasında Bolu'da babasının görev süresi içinde yaşadığına dikkat çeken Bakan Ayşenur İslam, Bolu'nun ne kadar büyük coğrafi ve kültürel hazineye sahip olduğunu biliyorum. Bolu'nun benim için de özel olarak önemli bir yeri var. Ben doğduktan sonra babam iş nedeniyle buraya tayin olmuş. Babamın görev süresi boyunca Bolu'da kaldık. Annem ve babamda Bolu'yu çok sever. Bolu'nun ailem ve benim için ayrı bir önemi var” dedi.
Bolu Belediyesi önünde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri tarafından karşılanan Ayşenur İslam, belediye şeref defterine imzaladıktan sonra berberindeki heyetle başkanlık makamına geçti.
“Bolu'nun doğal yapısına zarar vermeden çalışıyoruz”
Bakan İslam'a hoşgeldiniz dileklerini ilettikten sonra Başkan Yılmaz Bakan İslam'a Bolu ile ilgili bilgi verdi. Başkan Yılmaz; ”Allah'ın en cömertçe davrandığı bir il Bolu 142 gölü var. Şehrimizin yüzde 62'si ormanlarla kaplı. Bolu'nun orman güzelliği de halk tarafından özenle korunmaktadır. Kasaba, köy görüntüsünden şehir modern bir yapıya doğru kavuşuyor. Bolu'nun doğal yapısına zarar vermeden çalışıyoruz epey bir mesafe aldık. Türkiye'de yaşanabilir iller arasında hedefimiz ilk 10'a girmek. Bolu insanı coğrafyanın verdiği güzelliği üzerinde barındıran bir yapıya sahip. Şehir ve çevre yolu ile birlikte 10 yıllık hizmet süresinde 65 km duble yol açmışız. Önümüzdeki dönemde Bolu dünya kenti olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Bolu Belediyesi'nin ortak hareket edeceğimiz girişimlerimiz olacaktır desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
“Bolu'nun ne kadar büyük coğrafi ve kültürel hazineye sahip olduğunu biliyorum”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'da yaptığı konuşmada, Bolu'nun kendileri için çok önemli bir kent olduğunu belirterek;” Bolu'nun benim için de özel olarak önemli bir yeri var. Ben doğduktan sonra babam iş nedeniyle buraya tayin olmuş. Babamın görev süresi boyunca Bolu'da kaldık. Annem ve babamda Bolu'yu çok sever. Bolu'nun ailem ve benim için ayrı bir önemi var. Bolu'da şehir merkezini çok iyi bilmem ama dağlarını ormanlarını göllerini çok iyi bilirim. Bolu'nun ne kadar büyük coğrafi ve kültürel hazineye sahip olduğunu biliyorum. Bolu için Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın çok değerli çalışmaları, çok güzel projeleriniz olduğunu biliyorum milletvekillerimizde çok başarılı proje takibi yapabilen arkadaşlarımız. Sosyal politika alanın da kariyer yapmış bir validen göreve gelince Bolu'da sac ayağı tamamlandı” dedi.
“Türkiye'de değişim dönüşümde artacaktır”
Sosyal Belediyeciliğin 1994 yılında başladığını belirten Bakan İslam; ”Sosyal belediyecilik sosyal devlet anlayışı ile paralel gitmeli önümüzdeki dönemde sosyal belediyeciliğin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Bizim bakanlığımız 2,5 yıl önce kuruldu. Bakanlığımız geliştikçe Türkiye'de değişim dönüşümde artacaktır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bakan İslam'a Bolu'ya özgü çeşitli hediyeler takdim etti.