Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Sadullah Ergin, Temenni ediyorum ki bu çözüm süreci arzu edilen şekilde sonuçlansın. Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın geleceği bugünden daha güzel olsun” dedi.
Bolu T Tipi Cezaevi'ndeki incelemelerinin ardından Bolu Valisi İbrahim Özçimen'i ziyaret eden Bakan Ergin, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çözüm sürecindeki gelişmelerle ilgili soru üzerine Ergin, Temenni ediyorum ki bu çözüm süreci arzu edilen şekilde sonuçlansın. Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın geleceği bugünden daha güzel olsun” diye konuştu.
Ergin, 21 Mart'ta Nevruz Bayramı'nın kutlanacağını hatırlatarak, kutlamaların bayram tadında geçmesini temenni etti.
‘Bayramlar sevinmek, sevindirmek içindir' diyen Ergin, 21 Mart'ın bayram atmosferinde, Nevruz'un barındırdığı anlamla uygun şekilde kutlanmasını temenni ediyorum. 75 milyonun birliğini, dirliğini, kardeşliğini pekiştirecek, geleceğe dönük, bundan sonraki süreçte bu ülkede huzur atmosferinin artarak sürmesine katkı sunacak bir bayram olsun” ifadelerini kullandı.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kadına yönelik şiddet konusunda toplumun duyarlı hale geldiğini belirterek, ''Artık kadına yönelik en ufak bir hareket haber değeri taşıyor. Medyamız da STK'larımız da siyaset kurumumuz da ve toplumun her kesimi de büyük bir tepki gösteriyor. Bu, önemli bir gelişme'' dedi.
Ergin, Bolu Valiliği'ni ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetle topyekun mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, çalışmalarla şiddete karşı duyarlılığın arttığını söyledi.
Geçmişte kadına yönelik şiddet konusunda istatistik bulunmadığını, yakın bir tarihte istatistik oluşturulmaya başlandığına dikkati çeken Ergin, Artık kadına yönelik en ufak bir hareket haber değeri taşıyor. Medyamız da STK'larımız da siyaset kurumumuz da ve toplumun her kesimi de büyük bir tepki gösteriyor. Bu, önemli bir gelişme” şeklinde konuştu.
Şiddetle mücadelede toplumun hassasiyetinin yükseltilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Ergin, Türkiye'de o temin edilmiştir. Bundan sonra bununla ilgili tedbirler devreye girmiştir. Yakın tarihte yasa düzenlemesi yapılmıştır. Bu düzenlemenin getirdiği tedbirler kolluk ve yargı tarafından alınmaktadır ama kolluk ya da yargının, Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, Adalet Bakanlığı'nın gayretleriyle neticelenecek bir süreç değildir. Tüm birimlerin, kurumların ortak gayret göstermesi gerekiyor. Eğitim, bunun bir parçasıdır. Toplumun gelişimine katkı sunabilecek STK'lar, düşünce kuruluşları ve üniversitelerimiz, bütün bunların tamamının bu süreçte olumlu katkılar sunması gerekiyor. Artık bizim gündemimizden çıkması gereken bir sorun bu. İnşallah azalarak bitime doğru gider” dedi.
4'üncü yargı paketi
Ergin, yargı paketleriyle ilgili düşüncesinin sorulması üzerine, ''4. yargı paketinin'' Türkiye'de insan hakları standardının yükseltilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Ergin, Bu paketle ilgili bir taraf diyor ki 'KCK'lılar için çıkarıldı', onlar diyor ki 'bize bir şey getirmiyor'. Ötekiler diyor ki 'bize bir şey getirmiyor'. '4'üncü yargı paketi' dediğimiz şey, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde yargılanması sürecinde almış olduğu ihlal kararları var, bu ihlal kararları ortaya konulmuştur. Bu kararların oluşmasına neden olan yasaların düzeltilmesi amacıyla getirilen bir çalışmaydı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde ihlal aldığımız konuların düzeltilmesi demek. Herkesin kendine göre bakış açısı olabilir. İçinde bulunduğu siyasi atmosferin etkisiyle değerlendirmeler yapılabilir. Farklı sosyal katmanların, farklı ideolojik pencerelerden bakanların değerlendirmeleri farklı olabilir. Bunlar son d