Bolu İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katılmak üzere Bolu'ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek 30 Mart seçimlerinden zaferle çıkmasını kutladı ve görevinde başarılar diledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Bolu İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı'na katılmak üzere Bolu'ya geldi. Partililer Bakan Eker'i Valilik binasının önünde çiçeklerle karşıladı. Valilik ziyaretinin ardından Bakan Eker İzzet Baysal Caddesi'nden kalabalık bir partili grubu ve protokol üyeleri ile yürüyerek Belediye binasına geldi. Köroğlu heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Eker daha sonra Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, 30 Mart seçimlerinden zaferle çıkmasını kutladı ve görevinde başarılar diledi. Başkan Yılmaz, Bakan Eker'e tebrikleri dolayısıyla teşekkür etti ve Bakan Eker'in Bolu ile ilgili her konuda kendilerine çok büyük destek olduğunu söyledi.
“Amacımız şehri doğa ile uyumlu hale getirmek”
Başkan Yılmaz, Yerel seçimlerden sonra Bolu'ya teşrif eden ilk bakan sizsiniz özellikle ziyaretleriniz için teşekkür ederiz. Bolu Osmanlı Başkenti ile Türkiye Cumhuriyeti Başkentinin hemen hemen tam ortasında kara yolu ile her yere kolaylıkla ulaşabiliyoruz. Önümüzdeki dönemde hava yolu ile de ulaşımı sağlayacağız. Bolu gelecekte turizm, spor ve üniversite kenti olacak. Türkiye'nin ilk 500 firmasına Bolu'dan üç firma (Filiz makarna, Erpiliç ve Beypiliç) girmeyi başarmıştır. Bolu'da kanatlı sektörü çok gelişmiştir. Kanatlı sektöründe atık sorunu ve çevresel etkileri çok fazla tavuk gübresinden enerji üretimi için çalışmalar yapıyoruz ve sizden destek bekliyoruz. Bizim amacımız şehri doğa ile uyumlu hale getirmektir. Bolu Türkiye'de yaşanabilir iller arasında ilk 10'un içinde biz dünyada yaşanabilir iller arasında olmak istiyoruz”dedi.
“Başkan Yılmaz halkın güvenini kazanmayı başarmıştır”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker konuşmasında Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan övgüyle bahsetti. Bakan Eker,” Bolu merkezi hükümetle şehircilik anlamında çok gelişti. Belediyecilik bizim işimiz. Sayın Alaaddin Yılmaz 30 Mart seçimlerinde üçüncü kez Bolu Belediye Başkanlığına seçildi. Başkanımızı ve teşkilatını tebrik ediyorum. Görevinin Sayın Yılmaz'a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bir ilde üç dönem arka arkaya belediye başkanı seçilmek üretilen hizmetlerle, sahip olunan şehircilik anlayışı ve yöneticilik anlayışı ile mümkündür. Başkan Yılmaz'da halkın güvenini kazanmayı başarmıştır. Bolu halkı partimizin adayı Alaaddin Yılmaz'ı üçüncü dönem belediye başkanlığına seçti. Başbakanımızın belediyecilik anlayışı Türkiye'de dalga dalga yayıldı. Hükümet olarak bizim yaptığımız hizmetler, uyguladığımız projeler Türkiye'de bütün sektörlerin gelişmesini sağlamıştır.10 yıl önce ile şimdi arasında çok büyük sektörler arası fark var. Bolu büyük bir gelişme potansiyeline sahip. Bolu Türkiye'nin cennet köşelerinden bir yer. Türkiye'de gıda sektörünün öncü illerinden bir tanesi. Kanatlı sektörü Bolu'da çok gelişmiştir. Bolu'nun tarım ve hayvancılık noktasında daha iyi bir noktaya taşınması için toplantılar yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde gıda ve hayvancılık alanında Bolu'da yeni projeleri hayata geçireceğiz”diye konuştu.
Bakan Eker'in çocuk sevgisi
Belediye binası girişinde Bakan Eker'le tanışmak için bekleyen şevval isimli birinci sınıf öğrencisini gören Bakan Eker küçük Şevval'e derslerinin nasıl olduğunu sordu. Şevval'in çok iyi demesi üzerine Bakan Eker küçük kıza derslerinde başarılar dileyerek elinden ve alnından öptü.