Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Bir dizi program dâhilinde Bolu'ya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bolu Valiliği ve Bolu Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'na geçerek, burada partililer ile bir araya geldi.
Bolu Belediye Başkanlığı'ndan, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve beraberindeki kalabalık grup eşliğinde yürüyerek İl Başkanlığı'na geçen Bakan Eker'i, Parti Binası önünde; İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, ilçe başkanları ve İlçe Belediye Başkanları ile kalabalık bir partili grubu çiçeklerle karşıladı.
Parti önünde gerçekleştirilen karşılama merasimin ardından il binasına çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, burada partisinin Bolu teşkilatları ile bir toplantı gerçekleştirdi.
“BÖYLESİNE ZORLU BİR MÜCADELEYİ ELHAMDÜLİLLAH YÜZÜMÜZÜN AKIYLA GERİDE BIRAKTIK”
Basına açık olarak gerçekleşen toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan Ak Parti Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Bakan Eker'e, 30 Mart'ta gerçekleşen mahalli idareler seçimlerinde alınan sonuçlarla ile ilgili kısa bir brifing verdi.
Tecrübeli siyasetçi, Yaklaşık 14 gün önce çok büyük bir mahalli idareler seçimlerini geride bıraktık. Bugüne kadar yaşanan seçimlerin dışında farklı bir formata büründü. Hakikaten Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar gereğince bu seçim bir genel seçim havasında geçti. Bolu'da da böylesine zorlu bir mücadeleyi elhamdülillah yüzümüzün akıyla geride bıraktık. Hem İl Genel Meclisi hem de Belediye Meclisi'ndeki oylarımızı yüzde 8 civarında yukarı çektik, ancak daha önce 8 tane belediyemiz vardı şimdi bu sayı 7'ye düştü. Bunlardan bir tanesi Bolu Belediyesi, 5 tanesi ilçe belediyesi, 1 tanesi de belde belediyesi. İnşallah kaybettiğimiz beldelerimizde kaybeden ilçe halkımız değil, ilçedeki adayımız olur. Ak Parti Türkiye'de belediyeciliğin tarihini yazmış, kimsenin aklına dahi sığmayacak vizyon getirmiştir. Demek ki kaybettiğimiz yerde partimizin vizyonunu doğru ortaya koyamadık, doğru anlatamadık seçmenlerimize. Oy oranlarımızın ciddi derecede yukarı çıkması bizler açısından bir teselli oldu” diye konuştu.
“BU ZİYARETİ BİZİM AÇIMIZDAN ANLAMLI KILAN BİRKAÇ FAKTÖR VAR”
Sayın'ın ardından partililere hitaben bir konuşma gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ise, konuşmasına, partililer ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek başladı. Bakan Eker, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün sizlerle bir arada olmak, Bolu'da olmak benim için son derece önemli. Bu ziyareti bizim açımızdan anlamlı kılan birkaç faktör var. Bunlardan bir tanesi sevgili başkanımızın da ifade ettiği gibi 30 Mart'ta Türkiye ve Bolu bir seçime gitti. Bu seçimde Belediye başkanlarımızı seçtik, öncelikle hayırlı olsun.
“BOLU AK PARTİ'NİN HİZMET ANLAYIŞINI BENİMSEMİŞ”
Bolu bize göre çağın ruhunu yakalamış illerimiz arasında. Nedir çağın ruhu diyecek olursanız, Ak Parti'nin hizmet anlayışını benimsemek, onu anlamak ve o anlayış ile millete hizmet etmek. Millete hizmet sevdasıyla var olan kadrolara şehrin belediye başkanını emanet etmektir. Bolu, Belediye Başkanımız Alaaddin Beyi 3'üncü defa seçmekle bunu gösterdi.
“BELEDİYE HİZMETİ VE HALKA HİZMET BİZİM İŞİMİZ”