AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'ne katılmak üzere Bolu'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Başkan Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bakan Avcı ziyarette Bolu için müjdeleri sıraladı.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na ve 2. Uluslararası Köroğlu Festivali'ne katılmak üzere Bolu'ya gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bolu için çok önemli müjdeleri sıraladı. Bakan Avcı, Türk dünyası kültür başkenti olarak Bolu'yu aday gösterebileceklerini belirterek; Okullarda Türkçe ve edebiyat derslerinde Köroğlu'nun hak ettiği şekilde tanıtılması için görüşmeler yapacağız. Okullarımız için Köroğlu kitabını basıp, gençlerimize ve öğretmenlerimize dağıtacağız ”dedi.

“En iyi eğitim kurumlarının alt yapısını oluşturacağız”

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı sonrası Bolu Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Avcı, belediye önünde Vali Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve belediye personeli tarafından karşılandı. Şeref defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzalayan Bakan Avcı'ya Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu'da ki eğitim kurumları hakkında bilgi verdi. Başkan Yılmaz, Milli eğitim bakanlığı ile ilgili çalışmalarda Türkiye'de en iyi bölgeler arasında yer alıyoruz. Ancak 12 Kasım 1999 depreminde zarar gören okulların yerine yenisini inşa edeceğiz. Çocuklarımız için en iyi eğitim kurumlarının alt yapısını oluşturacağız. Bu konuda bize çok büyük destek veriyorsunuz. Bu desteklerinizin sizden devamını talep ediyoruz”dedi.

“Gençlerimize Köroğlu gibi bir kahraman yol gösterici olacaktır

Başkan Yılmaz açıklamasının devamında Köroğlu Festivali ile ilgili Bakan Avcı'ya bilgi verdi. Yılmaz, Köroğlu Festivali'nde bizi şereflendirdiniz. Köroğlu ile Türk dünyasını Bolu'da bir araya getiriyoruz. Türk dünyasından çok büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Köroğlu Türk devletleri için birleştirici bir kahramandır. Çok büyük bir Köroğlu Park'ı projemiz var. Türk dünyasının müşterek bir parkı olacak. Türk Cumhuriyetleri benim Köroğlu Parkım Bolu'da diyebilecek. Köroğlu Parkı 75 bin metrekare bir alanı kapsıyor. Parkın tepesine 25 metre yükseklikte bir Köroğlu heykeli gelecek. Heykelin altında kültür merkezi, araştırma merkezi ve Köroğlu müzesi yer alacak. Türk Dünyası'nda Köroğlu ile yapılmış aklınıza ne gelirse tamamı bu merkezde toplanacak. Araştırma merkezinde ise Köroğlu araştırmalarını sadece Türkiye'de değil, dünyadaki bütün Köroğlu araştırmalarının bu merkezden yürütülecek. Bolu'da ünlü film artistleri ile Köroğlu filmi çekerek bütün dünyaya Köroğlu'yu tanıtacağız. Dünya'nın kabul edeceği bir film olmasını istiyoruz. Bu konuda desteklerinizi de bekliyoruz. Köroğlu dünyada diğer kahramanlarla kıyaslanamaz. Elinde sazı olan, dilinde sözü olan çok özel bir kahraman. Gençlerimize de Köroğlu gibi bir kahraman yol gösterici olacaktır. Bolumuza hoş geldiniz nazik ziyaretleriniz için sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Türk dünyasının çok iyi bir sinema birikimi var”

Bakan Avcı'da Uluslararası Köroğlu Festivali'nden övgüyle bahsetti ve Köroğlu'nun tanıtımı için üzerlerine düşen ne varsa yapabileceklerinin sözünü verdi. Bakan Avcı, Uluslararası Köroğlu Festivali'nin önü çok açık. Bolu'ya da bu festival çok yakıştı. Köroğlu Festivali'nde akademik etkinliklerde ki materyalleri toplandığında Köroğlu Üniversitesi'nin veya enstitüsünün akademik birikimi sağlanmış durumda. Bunun için sizleri tebrik ediyorum. Bu festivalde akademik kalıcı eserlere de yer verilmiştir. Köroğlu Parkı ve Köroğlu Araştırma Merkezi Türk dünyasına örnek olacak girişimdir. İnşallah Köroğlu Festivali daha geniş katılımlarla düzenlenmeye devam etsin. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Köroğlu ile ilgili üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Köroğlu yayınını birlikte basıp çocuklarımıza, gençlerimize ve öğretmenlerimize dağıtırız. Okullarda Türkçe ve edebiyat derslerinde Köroğlu'nun hak ettiği şekilde daha iyi tanıtılması için görüşmeler yapacağız. Film projesi de çok güzel düşünülmüş bir projedir. Film projesini Türk dünyasının ortak prodüksiyonu olarak düşünmek gerekiyor. Türk dünyasının çok iyi bir sinema birikimi var” diye konuştu. Bakan Nebi Avcı Türk dünyası kültür başkenti olarak Bolu'yu aday göstereceklerini belirtti. Avcı; İnşallah Köroğlu filmi Türk dünyasının simgesi olur. Türk dünyası kültür başkenti olarak Bolu'yu aday gösteririz. Bereketli güzel etkinliklerle sizlerle olduğum için çok mutluyum. Nazik ziyaretinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Yılmaz'a Bakan Avcı'dan teşekkür

Vali Ahmet Zahteroğulları'da ziyaret esnasında belediyeye ait nerede değerli arsa varsa eğitim kurumlarına Belediye başkanımız bedelsiz tahsis etti. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. Vali Zahteroğulları'ndan sonra söz alan Bakan Avcı okullara yer tahsisi konusunda Başkan Yılmaz'ın yüklerini hafiflettiğini belirterek, Bolu'da hayırseverlere ve sayın başkanımıza okul alanlarını bedelsiz kamuya kazandırdıkları ve eğitime destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum”dedi.