Haber: Elif ERDOĞAN

En yükseği hedefleyen gençler için ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı T3 Vakfı tarafından, TEKNOFEST kapsamında, 1 Eylül 2020'de Tuz Gölü'nde başlayan Roket Yarışması, öğrencilerin uzay teknolojileri alanına ilgilerini artırarak, bu alandaki kabiliyetlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

ÖTÜKEN, 120 TAKIM ARASINDA 16'NCI OLDU

Ötüken Roket Takımı Köroğlu Roketi, nefesleri kesen yarışta, kendi kategorisinde, 120 takım arasında, ismini 16'ncı sırada finale yazdırmayı başararak, Tuz Gölü ROKETSAN Hisar Atış Merkezi'ne davet edildi. Merkezde, ROKETSAN mühendisleri tarafından güvenlik kontrollerinden geçirilen roket, atış izni alarak, 6 takımın roketleriyle birlikte rampalara yerleştirildi. Roketlerin atışı, 4 Eylül Cuma günü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından gerçekleştirildi. BAİBÜ Teknoloji, Bilim ve Proje Topluluğu bünyesinde, 2019 yılında kurulan Ötüken Roket Takımı, mekanik aksamı, uçuş kontrol bilgisayarı ve yazılımlarını yerli olarak tasarladıkları roket, 7 ay süren zorlu bilimsel raporlama aşamalarını başarıyla geçerek, Roket Yarışması'na 1500 m Alçak İrtifa kategorisinden katılmaya hak kazanmıştı.

REKTÖR ALİŞARLI, ÖTÜKEN ROKET TAKIMI'NI TEBRİK ETTİ

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yerli ve milli olarak tasarladıkları roketle, ülkemizde bu alanda gerçekleştirilen ilk ve tek yarışmada, 120 takım arasında 16'ncı olarak üniversitemizi başarıyla temsil eden Ötüken Roket Takımı'nı tebrik etti. Ötüken'in daha iyi sonuçlar alacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Rektör Alişarlı, yaratıcılığı ve mücadele azmi ile gençlere örnek olan Ötüken Roket Takımımıza, başarılar diledi.

ÖĞRENCİ-AKADEMİSYEN, ÖZVERİYLE ÇALIŞAN ÖTÜKEN ROKET TAKIMI

Öğrenci-Akademisyen iş birliği ile başarılara imza atan Ötüken Roket Takımı üyeleri, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencileri Çağatay Yıldırım, Taylan Yıldız, Arif Kılıç ve mekanik tasarımlarını Makine Mühendisliği öğrencileri Ömer Faruk Tuncay, Cihan Gücüoğlu ve Enes Kalafat, paraşüt tasarımı Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencisi Fatma Betül Mazlum ve takım danışmanı Doç. Dr. Nihat Daldal'dan oluşmakta. Ötüken Roket Takım Kaptanı Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ömer Faruk Tuncay, katkılarından dolayı başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı olmak üzere, Dekan Prof. Dr. Ömer Özyurt, takım danışmanı Doç. Dr. Nihat Daldal ve sponsorlar Bolu Bağışçılar Vakfı, Bolu Omega Mühendislik, Sem-Mak, Yeni Öztürk Kalıp ve UDEA'ya teşekkür etti.