Bu kapsamda, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı Proje Yazma Etkinliği gerçekleştirildi. TÜBİTAK programına başvuracak doktora, sanatta yeterlilik ve tıpta uzmanlık derecesine sahip akademisyenlere, temel proje yazma tekniklerinde katkı vermek amacıyla düzenlenen eğitimi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman verdi.

Bir hafta arayla iki gün gerçekleştirilecek eğitimler, Çarşamba günleri 13.00-17.00 saatleri arasında Fen Edebiyat Fakültesi Alper Karakaş Seminer Salonunda yapılıyor. Eğitim kapsamında ilk gün, teorik temel proje yazma teknikleri; son gün uygulamalı örnekler işleniyor.

TÜBİTAK ARDEB Başkanlığı tarafından desteklenen 3501 Kariyer Geliştirme Programı, kariyerlerine yeni başlayan doktoralı bilim insanlarının çalışmalarını, proje desteği vererek teşvik etmeyi amaçlıyor. Programla, hem genç bilim insanlarının kariyerlerini araştırmacı ve eğitimci olarak en iyi şekilde sürdürmeleri, hem de bilimsel düzeyin geliştirilmesi ve bilimin ülke kalkınmasındaki rolünün artırılması hedefleniyor. Programa yıl boyu başvuru yapılabiliyor. Elif Erdoğan