Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Batı Karadeniz bölgesinde ilk kez gerçekleştirilecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapacaktır. Fuar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy yerleşkesi ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

BATIKAF’a 15 Üniversite Katılıyor;

Anadolu Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın paydaş üniversiteleri olarak fuara katılacaklar.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından, 2019 yılından itibaren “Yetenek Her Yerde” temasıyla, üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliğinde bölgesel kariyer etkinliklerinin düzenlenmesi planlandı. Bu amaçla, üniversitelerde kariyer merkezleri oluşturulmuş ve bu merkezler aracılığıyla bölgesel kariyer fuarları düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Pandemi krizi nedeniyle bir süre ertelenen bölgesel kariyer fuarları, 25-26 Mart 2022’de, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacak Batı Karadeniz Kariyer Fuarı ile hayata geçirilecek.