BAHARA ENERJİ KATAN BESİNLER

Havaların sürekli değiştiği bu dönemlerde kendimizi halsiz, yorgun hissetmekteyiz. Vücudumuzun halsiz olduğu bu dönemlerde hastalıkların bizi yakalama riskide yüksektir. Yorgunluğumuzu gidermek ve bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek için gerekli olan enerji takviyesini bize sağlayacak altın besinlerimizden bahsedelim;

Kırmızı et: Demir eksikliğine bağlı kansızlık; yorgunluk ve halsizliğe neden olur. Yeterince demirin vücudumuza alınması için demirin en iyi kaynağı olan kırmızı et tüketimimize özen göstermeliyiz.

Glisemik indeksi düşük besinler: Yulaf ezmesi, bulgur, mercimek gibi glisemik indeksi düşük besinler kan şekerini yavaşça yükselterek daha uzun süre tok ve enerjik kalmamızı sağlar.

Yoğurt ve kefir: İyi bir protein kaynağı olmanın yanında içerdiği probiyotik bakteriler sayesinde vücut direncini arttırır ve sindirim sistemimizin düzenli çalışmasını sağlar.

Kabuklu yemişler: Magnezyum enerji üretiminde rol alan ve eksikliğinde kas ağrılarına neden olan bir mineraldir. Badem, fındık ve ceviz gibi kabuklu yemişler magnezyumdan zengindirler. Magnezyumdan zengin beslenmek yorgunlukla savaşmanıza yardımcı olur. Ancak bu yemişler yağlı tohumlar olduğundan aşırıya kaçılmaması gerekir.

Limon: İyi bir C vitamini kaynağıdır. Antioksidandan zengin olan C vitamini vücuda zarar veren serbest radikalleri vücuttan uzaklaştırır ve metabolizmayı hızlandırır.

Zencefil: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede çok etkili bir besindir. Toz zencefil ve bal karışımı kahvaltıdan sonra güne zinde başlamak için bir tatlı kaşığı tüketmeyi ihmal etmeyin.