Mebrure- İlhan Bağışgil çifti dev bir yatırıma daha imza attı. Ağabeyleri İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve amcaları İzzet Baysal'ın izinden giderek, BAğışgil çifti kente eğitim yatırımları kazandırmaya devam ediyor. Hayırsever Bağışgil çifti, bu kez de 50'nci Yıl İzzet Baysal Ortaokulu çevresinde spor salonu yaptırmak üzere Bolu Valiliği ile protokol imzaladı. Bağışgil çifti, eğitim ve sağlık alanında gerçekleştirdikleri bağışların sonuncusunda babaları Mehmet Baysal'ın ismini ölümsüzleştirdi.

İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ın kardeşi Mebrure ve eşi İlhan Bağışgil, amcaları İzzet Baysal'ın izinden giderek kente eğitim alanında yatırım yapmaya devam ediyor. Hayırsever Bağışgil çifti, bu kez de 50'nci Yıl İzzet Baysal Ortaokulu çevresinde spor salonu yaptırmak üzere Bolu Valiliği ile protokol imzaladı.

Bolu 50'nci Yıl İzzet Baysal Ortaokulu'nun güney kısmında bulunan atölye binasının olduğu yere yapılacak spor salonu yatırımının arazi tahsisini ise, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerçekleştirecek.

İzzet Baysal Vakfı yöneticilerinden mimar Uğur Tunçok'un kızı Mine TunçokSarıberberoğlu tarafından proje mimarlığı gerçekleştirilen yatırım, 680 metrekare büyüklükte olacak. Tribünlerle çevrelenecek spor salonunun her türlü maliyet giderleri ise hayırseverler tarafından karşılanacak. Spor salonunda, standart basketbol, voleybol ve hentbol donanımları ile dijital kayıt sistemleri ve PVC koltuklardan oluşacak 160 kişilik oturma alanları bulunacak.

Yer teslim çalışmalarının bir an önce hayata geçmesi halinde, spor salonu yatırımı en geç 15 Kasım 2015 tarihinde bitirilecek ve yatırım Öğretmenler Günü olan 24 Kasım'da hizmete girecek.

Çevre düzenleme çalışmalarının ise, Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak yatırıma verilecek isme de protokolde yer verildi. Salonun isminin Mehmet Baysal Spor Salonu” olacağı öğrenildi. Hayırseverler Mebrure-İlhan Bağışgil'in babalarının ismini taşıyacak okul, hayırsever Bağışgil çiftinin kayıt altına geçmiş 12'nci eseri olma özelliğinde. Bağışgil çiftinin bağışlarının tamamı eğitim ve sağlık alanlarında yoğunlaşmış durumda.

İŞTE HAYIRSEVER BAĞIŞGİL ÇİFTİNİN ESERLERİ

Mebrure ve İlhan Bağışgil'in Bolu'ya kazandırdıkları eserler ve bu eserlerin tarihleri ile bazı yatırım maliyetleri şöyle:

1-Bolu Emine Baysal Eğitim ve Uygulama Okulu 1995(794 bin 227 TL)

2-Bolu Mehmet Baysal Eğitim ve Uygulama Okulu 1997(184 bin 326 TL)

3-Bolu Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgisayar Laboratuarı 1998(153 bin 42 TL)

4-Bolu Mimar İzzet Baysal End Meslek Lisesi 2(iki) Derslikli Prefabrik Okul 2000

5- Bolu Mebrure ve İlhan Bağışgil Ana Okulu 2008(898 bin 491 TL)

6- Canip Baysal İlköğretim Okuluna Projeksiyon cihazları 2010

7- Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezine katkı 2010

8- İstanbul Daruşşafaka Lisesine katkı 2011

9- Mebrure ve İlhan Bağışgil Anaokulu 2(560 bin 183 TL)

10-Emine-Mehmet Baysal Lisesi Spor Salonu(851 bin TL)

11--Mimar İzzet Baysal Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu(838 bin 390 TL)S

12-2014 yılında 50.İzzet Baysal Ortaokulunun bahçesine babalarının anısına (Mehmet Baysal Spor Salonu) yaptıracaklardır.