Ticaret Odası Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda Enerji ev Su Tasarrufu Hibe Porgramı seçilen 2 projenin sunumuyla kapandı.

Hibe programından fon alan projelerin sunulduğu programda; Atatürk İlköğretim Okulu 85 ailenin tasarruf konusunda yarıştığı "TAK IŞIK" isimli projesini anlatırken Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği ise " Tasarruf Ediyorum Doğayı Koruyorum" adlı projesiyleoradaydı.

Atatürk ilköğretim Okulu proje sözcüsü Yusuf Akdeniz TAK IŞIK projesini anlatırken " 2 sınıf 85 aileye önce verimli enerji kullanımı konularında uzman kişilerden eğitimler verdik, daha sonra şiir ve resim yarışmaları düzenledik, yarışmaya dâhil olan evlerin proje öncesi ve sonrası sayaçlarını karşılaştırdık. Nihayetinde tüm okul idareci, öğrenci ve velilerimizin dâhil olduğu hem öğrendiğimiz hem de yarışma formatında eğlendiğimiz TAK IŞIK projemizi tamamlamış olduk" dedi. TAK IŞIK projesine dâhil olan Atatürk İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri programda hazır bulunurken, Yarışmada dereceye giren 20 aileye hediye çekleri ve mansiyon ödülleri verildi.

Programda konuşma yapan Vakıf yönetim kurulu başkanı Şerafettin Erbayram yaptığı konuşmasında " İki yıldır çevrenin korunması ve iklim değişikliği alanında hibe programı yürütüyoruz, bununla birlikte konu kısıtı olmaksızın yıl içerisinde her zaman proje kabul edip hibe veriyoruz, ayrıca her yıl belirli bir konuyu öncelikli konu olarak ele alıyoruz, 2016 yılında ise Girişimcilik konusunu ana konumuz olarak seçtik, buradan sivil toplum kurumlarımıza bu konuda projelerle gelirlerse öncelikli olarak destekleyebiliriz" dedi.

Ayrıca Erbayram Bolu denince akla mutfak ve yemek öncelikli geliyor, Turizm Meslek Lisesi, Mengen Aşçılık Yüksekokulu ve A.İ.B.Ü Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri üzerine bilhassa girişimcilik üzerine projeler düşündüklerini dile getirdi. Program sonunda verilen kokteyl ile katılımcılar, aileler ve vakıf mütevelli üyeleri sohbet etti.
(Sadiye DURA)