Bolu Bağışçılar Vakfı ‘Enerji ve Su Tasarrufu Hibe Programı' kapsamında desteklenen ‘Tasarruf Ediyorum Doğamı Koruyorum Sokak Aktiviteleri' Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren Derneği Koordinatörlüğünde Highway Alışveriş Merkezinde düzenlendi.

Proje kapsamında AVM içine kurulan güneş enerjisi panelleri ve bilgilendirme görselleriyle vatandaşlara evde tasarruf yöntemleri, faturaları azaltmanın püf noktaları anlatılırken, bilgilendirme standındaki bilgisayar ve tüm elektrikli aletler güneş enerji panelleriyle çalıştırılarak vatandaşlara küçük panellerle bile neler yapılabileceği gösterildi. Proje noktasını ziyaret eden Bolu Bağışçılar Vakfı yönetim kurulu üyeleri ve AVM yönetim kurulu üyeleri ise stant alanını ziyaret edip dernek görevlilerinden bilgi aldılar.BBV Yönetim Kurulu Şerafettin Erbayram ise yaptığı açıklamada,“Hibe programımız kapsamında destek alan derneklerimizden biri olan DOHAYSEVSEV Tasarruf ediyorum doğamı koruyorum sloganı öncülüğünde çalışmalarına burada başladı. Vatandaşların ve çocukların ilgisi gerçekten büyük bizim amacımız Çevrenin korunması, tasarruf bilinci konusunda vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmak. Dolayısı ile hem bu noktadaki projemiz hem bizden hibe alan diğer projeler bu başlıkta ilerleyecek. Buradan şu duyuruyu da yapmak istiyorum 18/19 Eylül de Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarımız ile 1. Çevre Festivalini gerçekleştireceğiz. Hem şehrimizdeki çevre odak konulu STK'lar kurumlar hem de İl dışındaki çevreci faaliyetler yapan kurumlarımız 2 gün Bolu kent meydanında atölyeler yapacaklar. Tüm halkımıza bekliyoruz" dedi.

“18 – 19 Eylül'deki festivale Türkiye'nin dört bir yanından STK katılacak”

Proje hakkında bilgiler veren Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akaya, Bizim bu yıl, enerji ve su tasarrufu hibe programı kapsamında destek olduğumuz projelerden bir tanesi. Doğayı ve Hayvanları Seven Sevdiren derneğinin başvurusu kabul edildi ve hem böyle büyük alışveriş merkezlerinin, insanların vatandaşların yoğun olduğu alanlarda, hem de liselerin bahçelerinde bu stantlar yer alacak. Ama tasarruf bilincini aşılamak bir farkındalık oluşturmak. Bu anlamda iki okul ve iki dernek var benzer çalışmaları yürüten. 18 – 19 Eylül'de kent meydanında yapacağımız festivalde uluslar arası ve Türkiye'nin dört bir tarafından katılan STK'larla beraber hem bu derneğimizin faaliyetlerini hem de dışarıdan gelen büyük STK'larımızın faaliyetlerini izleyebileceksiniz. Biz burada hem yönetim kurulu üyelerimizle hem de misafirlerimizle destek olduğumuz festivalde yer alacak derneğimizin projesini izlemek için geldik.”diye konuştu.

“Faturalarımızı nasıl düşürebiliriz?”

Evdeki alışkanlıklarımızda çok küçük değişiklik yaparak faturalarımızı düşürebileceğimizi ve hem tasarruf edip hem de çevreyi koruyacağımızın altını çizen ve standı ziyaret edenlere anlattıklarını belirten DOHAYSEVSEV Yönetim Kurulu başkanı Zafer Akkaya Bolu Bağışçılar Vakfı Hibe programında bu projemiz ile biz de yer alıyoruz ve vatandaşlara, çocuklara tasarruf bilinci kazandırılması, geri dönüştürülebilir enerji, güneş enerji panelleri ve kullanımları, faturalarımızı nasıl düşürebiliriz gibi başlıca konularda uygulamalı bilgilendirmeler yapıyoruz. Önümüzdeki 15 gün boyunca buradayız" dedi. DOHAYSEVSEV yönetim kurulu ve gönüllülerinin yürüttükleri proje, 15 gün boyunca alışveriş merkezinde kaldıktan sonra merkezde okul bahçelerinde bilgilendirme ve sunum çalışmalarına devam edecek. Haber Merkezi