​Bolu Bağışçılar Vakfı'nın hibe desteği verdiği ve çok sayıda kurumsal ortaklıkla yürütülen Oryantring gelişim kampı Bolu'da başladı.

'Haritadan Hedef Bulma' olarak bilinen Oryantiring Sporcu Gelişim Kampı, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden 65 yakın sporcunun bulunduğu ve 35 eğitmenin katılımı ile Bolu'da start aldı. 10 gün sürecek olan ve Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde konaklayacak olan sporcular burada verilecek teorik eğitimler ile birlikte, Aladağ Kamp Eğitim Merkezi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampusu'nda uygulamalı eğitimler gerçekleştiriliyor.

Program Bolu Bağışçılar Vakfı'nın hibe desteğinin yanı sıra Abant Doğal Kaynak Suyu ve Akmina Maden Su, Bolca Hindi katkıları ve Türkiye Oryantiring Federasyonu, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, Seben Derneği, Adım Gençlik Spor ve Eğitim Kulübü Spor ve Eğitim Derneği Derneği kurumsal paydaşlığı ile yürütülüyor

Kampa ilişkin konuşan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu , "03-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Sporcu gelişim kampı Bolu'da başladı. Bolu'da Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde toplanan sporcularımıza gerekli malzemeleri verildi. 10-14 yaş grupları arası 3 kategoriye bölünen sporculara eğitmenler tarafından eğitimleri veriliyor. Her grubun başında grup liderleri ve yardımları var. Gelişim Kampı programı kapsamında Aladağ bölgesinde bilgi ve yaş seviyesine göre ayırdığımız çocuklarımıza bölgeye göre teorik bilgiler vereceğiz.

Bunun yanında hafta boyunca yapılan program kapsamında Aladağ Kamp Eğitim Merkezi bölgeleri ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü'nde yerleşkesinde uygulamalı ve teorik eğitimleri sürdürecek, oryantiring sporunu çocuklarımıza aşılayarak verimli bir kamp geçirmeyi hedefliyoruz. Bolu'nun bize sağladığı çok büyük imkanlar var. Bu imkânları sağlayan Başta Bolu Belediyesi ve ilgili tüm kuruluşlara çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bolu Bağışçılar Başkanı Şerafettin Erbayram ise Bolu Spor faaliyetler konusunda Türkiye'nin göz bebeği olma yolunda ilerliyor vakıf olarak şehrimize katkısı olacak her türlü faaliyeti desteklemeye devam edeceğiz. Amatör Sporcuların desteklenmesi, Bolu'nun çok sayıda spor faaliyetine ev sahipliği yapması ve tabii ki sporcular yetiştirmesi bizler için çok önemli. Vakıf olarak bu ve bunun gibi çok sayıda festivali ve sportif aktiviteye hibe verdik. Özellikle oryantring sporunun çocuklarımızın sadece bedensel değil zihinsel ve sosyal becerilerine de olumlu etki yaptığına inanıyoruz.” dedi. Haber Merkezi