Bolu Belediyesi İtfaiye yetkilileri, ev yangınlarının büyük çoğunluğunun bacalardan çıktığını ifade ederek, vatandaşları bacalarını temizletmeleri konusunda uyardı.
Kış aylarına bacaların mutlaka temizletilmesi gerektiğini belirten Bolu Belediyesi itfaiye yetkilileri, daha çok kış aylarında yaşanan karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları gibi üzücü sonuçlarla karşılaşmamak için baca temizliğinin mutlaka yaptırılması gerektiğini bildirdi.
Zehirlenmelere karşı sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kere bacaların temizletilmesinin gerekli olduğunu anlatan yetkililer, bacaların normal soba, doğalgaz ya da katı yakıtlı olmasının fark etmediğini, mutlaka yılda bir defa temizletmesi gerektiğini söyledi.
Meydana gelen yangınların büyük kısmının bacaların temiz olmaması nedeniyle çıktığını da bildiren yetkililer, temizliği yapılmayan bacalar nedeniyle 2012 yılında ve 2013 yılının ilk ayında birçok yangınının ve karbonmonoksit zehirlenmesinin meydana geldiğini ve çok sayıda vatandaşın zarar gördüğünü dile getirdi.