Babas Birlik Başkanı Rıdvan Sevinç Babas Kaplıcasının ihaleye çıkarılması için Mudurnu Belediyesine gönderdiği yazı metni Belediye Encümeni tarafından kabul edilmedi.
Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ve meclis üyeleri toplandı. Mehmet Küçükatalay, Mustafa Öztürk, Metin Karademir, Muzaffer Kalinci, Mehmet Astarcı, Muzaffer Bilici, Hayri ergen, Nebahat Büyüker, İsmail Boyacı, Yazı işleri müdürü Yılmaz Akcadağ meclis toplantı salonunda toplandı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile Başkan İnegöl, gelen bir ilan yazısını okudu oylamaya sunuldu.
İnegöl Toplantımızla ilgili Babas Kaplıca Birliği Başkanı Belediyeye gönderdiği ilanı okuduğumuzda; belirli bir tereddütlerin hasıl olacağı düşüncesi hasıl olacağı düşüncesi ile belediye avukatı ve diğer bir kaç avukatla görüşmemle önce gelen bu metni sizlere okuyorum bu ilan metni şartnamede değil.
-Babas kaplıca birliğine ait Bolu ili Mudurnu ilçesi gürçam köyü hudutları içerisinde kaplıca üstü mevkiinde 103 ada bir nolu parselde 220.080 metrekare 103 ada 2 nolu parselde 3846. 86 metrekare olmak üzere toplam 4067.60 m2 tapulu alanda bulunan birinci kuyu ile ikinci kuyu koordinatları ile arasındaki jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular işletme ve arama ruhsatına sahip olmak üzere jeotermal kaynak suyuna sahip iki adet kuyu ile bu alandaki tüm arama ve işletme ruhsatları yani birliğin çıkan tüm termal ve sular ve çıkarılacak olan termal sular ve tüm hakkındaki hakları ihaleyi alan firmaya en geç 15 gün içerisinde devredilmesi ve arazi üzerinde mevcut olan müştemilatın eski hamam otel yapımı tamamlanmamış üç katlı otel inşaatı bedelsiz olarak 49 yıllığına sözleşmeden sonra üç ay içersinde irtifak hakkını devredilmesi işi 2886 sayılı devlet ihale kanunun 50 ve 51 c maddeleri istinaden ihalesi yapılacaktır. Bununla ilgili ilan metni sunulmuştur belediye ilan tahtasına asılarak ilan edilmesi. Birlik başkanı Rıdvan Sevinç.-“
Konu ile ilgili olarak belediye meclis üyeleri bu ihalenin iptali için karar alındı. Gerekli mercilerce yasal işlemlerin başlanacağı görüşüldü.