BBP MKYK Üyesi Duyar, BBP İl Teşkilatı'na ziyarette bulundu. Ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulunan MKYK Üyesi Duyar, ‘Ayvayı Yedik' diyerek basın mensuplarına ve parti üyelerine ‘Eşme Ayvası' ikramında bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK Üyesi Duyar, BBP Bolu İl Teşkilatı'na ziyarette bulundu.

Ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulunan MKYK Üyesi Duyar, ‘Ayvayı Yedik' diyerek basın mensuplarına ve parti üyelerine ‘Eşme Ayvası' ikramında bulundu.

Duyar, Partisinin Bolu İl Başkanlığını ziyareti esnasında bir basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen MKYK toplantısında Bolu Koordinatörlüğü görevinin kendisine verildiğini ifade eden Duyar, Bugün bizim Bolu'ya ilk ziyaretimiz. İlk önce dedik hem basın mensubu arkadaşlarımızla tanışmış olalım, hem bundan sonra neler yapabileceğimizi konuşmuş olalım. Takiben de Bolu İl Başkanımızla birlikte, İlçe Başkanımız ve yöneticilerimizde beraber Bolu'ya dair neler yapabiliriz onun istişaresini yapmış olacağız” diye konuştu.

Duyar, Bolu'ya gelirken, yanlarında Eşme Ayvası” getirdiklerini söyleyerek, Hem basın mensubu arkadaşlarımıza hem de burada partimize yüreğini veren arkadaşlarımıza ikram edelim dedik. Çünkü millet ayvayı yedi. Bu ifadeyi niçin kullanıyorum? Biliyorsunuz 2015 bütçesi rakamları açıklandı. 2015 bütçesinde bütçe gelirleri ile giderleri arasında 21 milyar açık var. Şimdi bu açığı ayrı bir konu başlığında konuşabiliriz ama benim burada değinmek istediğim gider kalemleri ile gelir kalemleri söyleyip öyle başlamak istiyorum. 473 milyar gider kalemimiz var, 452 milyar gelir kalemimiz var. Bu 452 milyar gelirin 300 milyarını yani eski parayla 300 katrilyonunu hükümet oluşturmuş olduğu bütçede vergi yoluyla almayı planlıyor” diye konuştu.

Şuanda esnafın, çiftçinin ve bütün vatandaşların zor durumda iken, 2015'te vatandaşların cebinden çıkacak olan ÖTV ve KDV gibi vergilerin de bunlara ekleneceğini kaydeden Duyar, Belki yeni vergilerde eklenecek burada 2015 bütçesinde büyük bir payı olduğunu görüyoruz. Onun için biz dedik ki hem eşme ayvasını getirelim, hem de milletimiz ayvayı yedi daha da yiyecek tekrar bunu da hatırlatmış olalım” dedi.

Başta Başbakan olmak üzere, dönemin Başbakan'ı şimdi Cumhurbaşkanı, hükümetin üyeleri uzunca bir süredir, işte IMF'ye olan borçlarımızı bitirdik, hatta isterlerse borçta verebiliriz gibi ifadeleri var” diyen Duyar, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: 2015 bütçesinde faiz giderleri hanesinde 54 milyar lira faiz gider hanesi var. Peki bizim ülkemizin borcu bitti ise, ülkemizin borcu yoksa bu faiz giderini biz kime vereceğiz? Yine Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman, AKP iktidarı İslam hassasiyetinin yüksek olduğunu iddia ediyor. Ama bakıyoruz ki bir yılda 2015 senesinde ülkemiz sadece devlet olarak ödeyeceğimiz 54 bin, birde vatandaş olarak özel sektör olarak bu kadar daha ödeyeceğiz. 80 yılda Cumhuriyet tarihinde 130 milyar faize para ödemişiz. 12 yıllık AKP iktidarında 550 milyar faize para ödemişiz. Bu sadece devletimiz ödemiş olduğu faiz giderleri. Hani İslam hassasiyetimiz bizim? Hani milli hassasiyetlerimiz burada? Borç bitti ise biz burada neyin faizini ödüyoruz diye sormak istiyorum.”

Duyar, iktidar partisinin çıkışı olmayan bir girdaba girdiğini belirterek, Adı kendilerinin çözüm süreci bizim BBP olarak müzakere süreci olarak dediğimiz şeyde. Bakın arkadaşlar PKK ile aynı masaya oturulmaz. PKK ile müzakere olmaz. PKK ve PKK'nın uzantılarıyla top yekûn mücadele olur. Bunu ben burada sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum. Eğer yarın, Başbakan, Cumhurbaşkanı da biliyorsunuz uzunca bir süredir PKK ile aynı masanın etrafında dönüp duruyorlar ve şuanda birbirlerini suçluyorlar. Bir taraf öteki tarafa diyor ki yalan söylüyorsunuz, diğer tarafta onlara yalan söylüyorsunuz diyor. Yarın Başbakan, Cumhurbaşkanı ve hükümet üyeleri de PKK'ya çıkıp da, siz ne istediniz de biz vermedik derlerse de bu millet şaşırmasın” ifadesini kullandı.

Diğer taraftan, açıklamasında, maden ocaklarında meydana gelen kazalara da değinen Duyar, Geçtiğimiz günlerde yine maden terörünü yaşadık. Belki de bu ifadeyi son günlerde kullanan benimdir. Bu maden terörü ifadesini de bilerek kasıtlı olarak seçtik. Biraz rakamlara baktım. Bu iş kazalarıyla alakalı Türkiye Avrupa'da birinci sırada.Yine iş kazalarında da Dünya'da beşinciyiz. Yani nelerde öndeyiznelerde arkadayız hepinizi ben takdirine bırakıyorum. Biz bir maden ocağı açmak istesek ne yapmamız gerekiyor. Başbakan'ın onay vermesi gerekiyor. Yani burada şunu diyebiliriz. Dönemin Başbakanı Erdoğan olduğuna göre, şuan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü maden ocaklarının hepsine onay vermiştir. Sonra bunların kiraya verilmesiyle ilgili Enerji Bakanlığı yetki veriyor, kiralama sözleşmelerini bu yapıyor. peki maden ocaklarını kim denetlemekle yükümlü. Yine karşımıza burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çıkıyor. Peki bu son hadiselerde başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı'ndan hiçbir tanesinden bir böyle, işte biz görevimizden istifa ediyoruz, biz görevimizi başarıyla yerine getirmedik diye bir ifade duyduk mu? Bu eğer başka bir ülkede olsaydı milletin yüzüne bakamadan bakan, Başbakan istifa ederdi. Yani bunu tekrar etmek istiyorum. Bu olayın sorumlusu onayı veren Başbakan'dır. Bu olayın sorumlusu kiralama sözleşmesini yapan Enerji Bakanı'dır ve denetlemekle yükümlü Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı'dır. Bunların sorumluları istifa etmeyecekte kim istifa edecek. Sayın bakan da hatırlayacağınız üzere kendisi itiraf etti. Biz dedi bir yeri kapatmaya kalkıyoruz dedi. 50 kişi araya giriyor arıyor dedi. O zaman burada ne görüyoruz. Bir ayağında bürokrat var, bir ayağında siyasetçi, bir ayağında da maden ocaklarının işletmeciliği. Burada 3'lü bir saç ayak kurulmuş. Burada bir kirli ilişkinin olduğunu hep beraber görüyoruz. Bunu ben söylemedim. Bunu sayın bakan söyledi. Açıklamalarına da baktığımız zaman ne kadar doğru bir tespit olduğunu da görüyoruz. Bizim BBP olarak önerimiz şu: bütün madenler kapatılmalı şuanda. Peki bu maden işçileri ne yapacak. Bizim bir işsizlik fonumuz var. Buradan bu işçilerimizin çalışmadıkları sürelerinin paraları ödenecek ki mağdur olmayacaklar. Sonra ne yapacağız. Avrupa standartları neler bunları yazacağız ve bu yönetmeliğe göre de bunları kim yerine getiriyorsa o maden ocaklarına yetkiyi vereceğiz ve ondan sonrada onun denetlemesini yapacağız” dedi.

BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ve yönetimini de çalışmalarından dolayı tebrik eden Duyar, Çünkü kendisin gündeme getirdiği yayalarla ilgili olan projeyi, bugün kentin mülki amirleri artık Bolu'da bir proje haline getirdi ve bununla ilgili ciddi bir mesafe alındı. Bunu bütün Türkiye'de bir eksiklik olarak görüyorum. Sayın İl Başkanımızın da bu konuda önderlik yaptığı için de ben hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.