AYNI HATALAR

Takımımız geçen haftaki Samsun mağlubiyetinden sonra, içerde oynadığı Adana Demir maçını da kaybetti. Öncelikle hafta içi oynadığımız kupa maçında oynamayan oyuncularımızı oynatarak, diğer oyuncuları da görmek istese de birde işin maddi boyutu da var ki bunu hocanın görmesi lazımdı. Artık Boluspor'un oyun şekli belli; 4.4.1.1. İçerde oynadığı belli, dışarıda oynadığı belli. Ama Boluspor'un rakiplerinin de Boluspor'a nasıl oynadığı belli! Rakiplerimizin yaptığı şey; orta sahası ve geri dörtlüsü ile geride bekleyen 3 veya en fazla 4 oyuncu ile hücum ederek, özellikle forvet arkasındaki oyuncularını (Samsunda Doğan) A.D.S. (Hüseyin Kala) bizim stoperlerin arasına sokarak takımımızı cezalandırıyor. Orta sahamızda Kibong ve İshak hücuma destek verelim derken, çabuk dönemedikleri için defansımız hep 1V1 yakalanmakta.

4. haftada yediğimiz gollere bakarsak aynı goller. Gaziantep serbest vuruş 1 gol, Samsun 1 taç atışı 1 gol, A.D.S. korner, Samsun Umar Nurettin tarafından ceza alanına giriş, Samsun Ahmet ceza alanına giriş (penaltı) A.D.S. Tayfun Nurettin'e çalım, sıfırdan orta boş kale. Defansımızda yan toplarda (korner taç) bir zaafı gözükmekte. Hocamızın taktik anlayışına çok önem verdiği ve çalıştığı belli ama unuttuğu, istediklerine uygun veya saha içinde yaptığı taktiksel değişikliklere uygun transferler yapıp yapmadığı. İç sahada özellikle sağbek İsa'yı genişte tutarak, o tarafı kullanmaya çalışıyor. Ama İsa bunda üretkenlik yapabiliyor mu veya kapanan takıma pasla hücum etmek isterken, pas trafiğine uygun orta saha veya içeride bu pas trafiğine uygun kenar oyuncuları elinde mi?

Doğru taktik değişiklikleri veya değişik sistemleri uygulamak doğru oyuncularla olur. Hoca bu doğru oyuncuları transfer etti mi? Artı hocamız İsa'yı öne çıkartıyorsun, arkada 3'lü gibi kalıyorsun, mağlup durumda İshak'ı sağbek alıyorsun, 4'lü gibi kalıyorsun; bunu da çözemedik.

Ama takımımız bize göre de hala bir şey kaybetmiş değil. Ama artık lig kızışmaya başladı. Bu hafta Buca maçı belki Sait hocanın da son maçı olabilir kaybederse. O yüzden çok dikkatli olmamız gerekir. Takımımıza Buca maçında başarılar.