Bolu Belediyesi Basın Yayın birim tarafından hazırlanan Aynı Açı Farklı Bolu” isimli fotoğraf sergisi Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde açıldı.
Serginin açılışına Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Sergide, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın 10 yıllık hizmet süresi boyunca şehirde yaşanan büyük değişim, inşa edilen tesislerin, yolların, restorasyonu yapılan binaların eski ve yeni halleri fotoğraf karelerine yansıdı.
“BOLU'NUN HİZMETKARIYIZ”
Sergide adeta zaman yolculuğuna çıkan katılımcılar fotoğraf karelerini dikkatle inceleyerek Başkan Yılmaz'dan projeler hakkında bilgiler aldı. Belediye Basın Yayın Müdürü Güner Ateş, serginin bundan sonra gelişmiş bir şekilde Bolu'nun farklı noktalarında da açılacağını söyledi. Sergide bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da, Bolu hepimizin ortak paydası Bolu için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çünkü hepimiz Bolu'da yaşıyoruz. Bu tür çalışmalarla ne kadar yol kat ettiğimizi görüyoruz. Biz Bolu'nun sadece hizmetkârıyız. Bolu'nun değişimi ve gelişiminin tespiti noktasında bu çalışmayı yaptıkları için arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZ SİVİL MİMARİYE SAHİP ÇIKIYOR”
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'da konuşmasında sivil mimarinin önemine dikkat çekti. Zahteroğulları, Şehirlerin şehir olması için kendine has bir kültürünün, geleneğinin ve medeniyetinin olması gerekir. Bunlardan bir tanesi de sivil mimarisi bu konuda belediye başkanımız çok hassas kendisini kutluyorum. Bolu'da kalan mimariyi kurtarma çabası içinde, sivil mimarimiz bizim gelecek nesillere aktarabileceğiz en büyük hazinemizdir. Bu sergide sivil mimarimiz ön plandadır. Sergide emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
Bolu'da ki büyük değişimi görmek isteyen tüm Bolu halkı 20 Haziran 2014 tarihine kadar Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde ki fotoğraf sergisine davetlidir.