Gerede'de son yılların en trajikomik olayı yaşandı. Devlet Hastanesi'nin bahçesine giren bir hayvanın boz ayı olduğu söylendi. Veteriner kontrolden geçirdi. Bolu'ya getirilen hayvanın köpek olduğu ortaya çıktı.

Gerede Devlet Hastanesi bahçesinde son yılların en komik olaylarından biri yaşandı. Alınan bilgiye göre, hastane bahçesindeki vatandaşlar bir hayvan gördü. Hayvanın boz ayı olduğunu söyleyen vatandaşlar, hemen güvenliğe haber verdi. Gözlerinin kör olduğu anlaşılan hayvana güvenlik güçleri yemek verdi. Karnını doyurduktan sonra Gerede Belediyesi Zabıta ekiplerine haber verildi. Hastane güvenliğinden hayvanı teslim alan zabıtalar, belediyeye ait bir depoya götürdükleri hayvanı kontrol ettirmek için veteriner çağırdı. Gerede Belediyesi Veterineri Hüseyin Bal, hayvanın kontrolünü yaptıktan sonra Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne haber verdi.

Köpeğe dönüştü!

Buraya kadar her şey normaldi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne gönderilen hayvan herkesi şaşkına uğrattı. Çünkü boz ayı olduğu söylenen hayvan aslında bir köpekti. Gerede'de vatandaşından güvenliğine, zabıtasından veterinerine kadar herkesin boz ayı diye ilgi gösterdiği hayvan Bolu'da köpeğe dönüştü. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yavru köpeği Bolu Belediyesi hayvan barınağına teslim etti. Koskoca belediyenin veterinerinin bile köpek ve ayıyı birbirinden ayırt edememesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Haber Merkezi