Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan Ramazan ayı olması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ayhan yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“11 ayın sultanı, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan bir Ramazan ayına daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bu ay; kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Oruç ibadetimizi eda ettiğimiz bu ay, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma, birlik ve beraberlik duygularımızın pekiştiği özel günlerdir. Bu müstesna günlerde etrafımızı saran hoşgörü ve barış mesajlarını çok iyi idrak etmeli ve bu güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeliyiz.”

“İBADETLERİN KABUL OLMASINI YÜCE ALLAH’TAN DİLİYORUM”

“Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında; kalplerimizden sevgiyi, sofralarımızdan bereketi, evlerimizden huzur ve saadeti eksik etmemesini ve bizleri dostluk, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu nice güzel günlere kavuşturmasını, tuttuğumuz oruçların ve yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Geredeli hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerifi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyor, bu mübarek ayın ülkemiz, islam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.”