MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Bolu eski Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın ani bir kararla Ankara'ya çekilmesi, uğurlama törenine katılanlara yönelik yapılan hakaret ve buna CHP'nin sessiz kalmasına sert eleştirilerine devam ediyor. Aydın, CHP İl yönetimi de önce gürledi, ama yağmadı. Acaba CHP yönetimi de korktuğu için mi bu konuyu kapattı?” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Bolu eski Valisi Ahmet Zahteroğulları'nın merkeze çekilmesine yönelik eleştirilerine devam ediyor. Aydın, Bolu'nun sayılan ve sevilen çalışkan Valisi Ahmet Zahteroğulları, AKP'nin bedevi devlet anlayışı yüzünden ani bir kararla görevinden alındığını hepimiz biliyoruz. İlimizi Ankara'da temsil eden AKP'nin iki milletvekiline ve Bolu'da AKP temsilcisi il başkanına bu konuda basınımız aracılığı ile sormuştuk. Sayın valimiz niye görevden alındı diye. Bu konuda çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. AKP'nin övünerek bahsettiği 14 milyon ödeneği acaba seçim yatırımı olarak kullanılmasını istemediği için mi alındı ? Yoksa arazi mafyasının kurbanı mı oldu? Dedi.

Bolululara yapılan hakarete CHP'nin duyarsız kalmasını da eleştiren Aydın, Sayın Valimizi uğurlamaya giden yüzlerce Boluluyu hakaret eden , ib…. Diyen, AKP yöneticiliği yapmış bu saygısız kişi hakkında hiçbir açıklama yapmadılar. Bolululara hakaret edilmesine göz yumdular. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. CHP il yönetimi de önce gürledi ama yağmadı. Acaba CHP yönetimi de korktuğu için mi bu konuyu kapattı? Yoksa Bolu halkını hakaret etmeyi sıradan bir konu olarak düşündüler. Bugüne kadar AKP yöneticilerinden Valimizin görevden alınması ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Acaba bilgileri dışında mı yapıldı?” ifadelerini kullandı.

Bolu'dan habersiz milletvekili istemediklerini de sözlerine ekleyen Aydın, Türkiye'de hangi şehre gidersek gidelim o şehrin Valisini, milletvekiline sormadan görevden alamazsınız. Çünkü Valinin çalışıp çalışmadığını o ilin milletvekili bilmek zorunda. Çünkü bu Valileri AKP atadı. Biz Bolu halkı, Bolu'dan habersiz yaşayan, görev yapan milletvekili istemiyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP yönetimi ve milletvekilleri açıklayana kadar bu konunun takipçisi olacaktır” diye konuştu. (Haber Merkezi)