İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği'nin organizasyonu ile Mengen tarihinde iz bırakan duayen aşçılardan Aydın Yılmaz ölüm yıldönümünde törenlerle anıldı.
İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği'nin organizasyonu ile Mengen tarihinde iz bırakan duayen aşçılardan Aydın Yılmaz ölüm yıldönümünde törenlerle anıldı. Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan vefakar aşçılar, Anma törenine katılmak için adeta Mengen'e aktı. Törene aşçı dernekleri, aşçılar, yemek sektörü firmaları ve Mengenliler katıldı.
İSPAD Başkanı Uğur Alparslan törende yaptığı konuşmada; Bilindiği üzere Türk Aşçılığına adını Altın Harflerle yazdırmış, ilk aşçı derneğini kuran, şu anda ülkemizdeki tek aşçılık okulu olan Mengen Aşçılık Lisesi'nin kurulmasında büyük emeği geçen, Mengen Aşçılar Festivali'ni başlatan, meslektaşlarımıza otellerde ilk eğitim ve seminerleri veren Büyük Usta Aydın Yılmaz'ı vefatının 8. Yılında Mengen'de mezarı başında dualarla andık. İstanbul Profesyonel Aşçılar Derneği'nin ve AİBÜ Mengen Meslek Yüksekokulu ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu organizasyonda aşçılık sanatına gönül veren şeflerimiz ile Mengen de bir araya geldik, lezzet ustalarını aşçılarımızı aramızda görmekten dolayı mutluluğumuz bir kat daha arttı” dedi.
Mengen Belediye Başkanı Osman ERARSLAN'ın ev sahipliği ile İSPAD üyesi aşçılar Kuzgöl Köyü'nde okunan dualarla Aydın YILMAZ'ı mezarı başında sabahın erken saatlerinde ve dondurucu bir havada andılar. Ardından Belediye tarafından katılımcılara helva dağıtıldı. Aşçılık mesleğine gönül verenler Mengen Aşçı heykelinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Aşçılık Meslek Lisesi'ne geçtiler. Kaymakam Hayri ZORLU, Belediye Başkanları Osman ERARSLAN, Vahit AYDIN'ında katılımı ile Aşçılık Meslek Lisesi'nde; Aydın Yılmaz'ın oğlu, İspad 2. Başkanı Çırağan Kempinski Servis Müdürü Ümit Yılmaz, Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Yılmaz'ın Yaşamındaki en büyük destekçilerinden Mehmet Reis, Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan, Yiyecek İçecek Danışmanı öğrencilere hitaben günün anlamı ile ilgili konuşmalar yaptılar ve Aydın Yılmaz mutfak müzesini ziyaret ettiler.
Mengen Lezzet Dünyası lokantasında öğle yemeği ikramından sonra AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulu'nda İSPAD paneli gerçekleştirildi. Panelde aşçılık, yemek kültürü ve mesleki konuşmalar yapıldı.
Panelde sırasıyla; Uğur Alparslan: Çırağan Sarayı Laledan Rest. Chef İspad Başkanı,tafed Yön.Kurulu Üyesi Klasik Osmanlı mutfağı ile modern Osmanlı mutfağı arasındaki benzerlikler.
Rafet İnce: Tafed Milli Takımlar Direktörü, İspad üyesi ve Ağaoğlu My City Otel Mutfak Şefi Türk mutfağı dünya arenasında tanınan ve talep gören bir platforma nasıl taşınmalı? Bununla ilgili yapılması gerekenler nelerdir?
Mesut Erdoğan: İspad Üyesi ,Yiyecek İçecek Danışmanı Mutfakta Kariyer Planlaması
Tevfik Alparslan: İspad Üyesi Topaz Rest. Executive Chef Yurtdışında Çalışmanın Şeflik kariyerindeki Önemi
Emrullah Gümüştaş: iSPAD Denetleme Kurulu Üyesi ve Aşçılık Eğitmeni konuşmaları ile görev aldılar.
Daha sonra öğrencilerle karşılıklı sorulu cevaplı söyleşiler yapıldı.