MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, TBMM'de CHP tarafından verilen HDP'nin de desteklediği 'Terör olaylarını Araştırma Önergesiyle' ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında CHP Bolu milletvekili Tasnju Özcan2a da göndermelerde bulunan İl Başkanı Aydın, "1986 yılından beri 40 yıldır terörün sebeplerini hala anlamamış olan CHP siyasi çözüm süreci istemektedir. Diğer bir tabirle önergeye evet oyu veren HDP'li Dilek Öcalan ile kendini Atatürkçü ve milliyetçi olarak tanımlayan CHP'li Tanju Özcan birlikte oturup terör olaylarını araştıracaklar" dedi. Aydın ayrıca, yurt dışında bulunan terör örgütü kampların yanı sıra yurt içinde ki kamplarında bir an önce hedef alınması gerektiğini belirtti.

MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, yayınladığı basın açıklamasıyla çözüm süreci nedneiyle AKP iktidarını, TBMM'ye verdikleri araştırma önergesi nedeniyle CHP'yi eleştirdi.

Şehit cenazelerine katılan AKP'lileri eleştiren MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, "2009 yılından beri çözüm süreci adı altında teröristle dayanışma içerisinde çözüm üretmeye çalışan AKP yönetimleri şehit cenazelerinde protokol sırasında yer kapma savaşı yapmaktadır. 2015 seçimlerinde mağdur edebiyatı yapamayan AKP hükümeti ne yazık ki şimdi de şehit cenazelerinde boy gösterip halkı dayanışmaya davet etmek tam bir ibret vesikasıdır. Sanki daha dün şehitlere kelle diyenler onlar değildi" dedi.

ÖZCAN'A GÖNDERME

TBMM'ye CHP tarafından verilen Terör Olaylarını Araştırma Komisyonu için verilen önergeyi de eleştiren Aydın, "Çözüm sürecinin fayda sağlamadığını AKP gayet iyi anlamıştır. Ancak şimdide bu rolü CHP üstlenmiş, meclise terör olaylarının araştırılması ile ilgili araştırma önergesi vermiştir. 1986 yılından beri 40 yıldır terörün sebeplerini hala anlamamış olan CHP siyasi çözüm süreci istemektedir. Diğer bir tabirle önergeye evet oyu veren HDP'li Dilek Öcalan ile kendini Atatürkçü ve milliyetçi olarak tanımlayan CHP'li Tanju Özcan birlikte oturup terör olaylarını araştıracaklar.Tanju Özcan ve Dilek Öcalan dan oluşan komisyon AKP'nin başaramadığı çözülme sürecini tamamlama noktasında büyük gayret sarf edeceklerinden kuşkumuz yoktur. Hatta ilk görüşmelerini Türk Milletinin şu zor günlerinde eğlence tertip eden Mengen Belediyesi Başkanı ile beraber Mengen'de yapabilirler. Türk Milletini bu seferde CHP-HDP ittifakı uyutmak istemektedir. Eğer terörü araştıracaklarsa Habur'dan giriş yapan PKK'lıların avukatlığını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na sorsunlar. Teröristleri muhatap kabul eden hiçbir zihniyete kabul edemeyiz. Siyasi çözümlerin başarıya ulaşması bu şartlarda mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'a yapılan hava saldırılarına da atıfta bulunan Başkan Aydın, yurt içinde bulunan terör kamplarının da hedef alınması gerektiğini belirtti. Aydın, "Türkiye Cumhuriyeti devleti terörün kökü kazılıncaya kadar operasyonları devam ettirmelidir. Ancak AKP hükümeti yine milletimizi kandırmaya devam etmektedir. Silahlı kuvvetlerimiz Kuzey Irak'a hava harekatı düzenlemekte ama kara harekatı yapmamaktadır. Yıllarca bu hava harekatı yapılır ama sonuç alınmamaktadır. Kaldı ki yurt indeki hiç PKK kampını operasyon yapılmamakta ve şehit haberleri bitmek bilmiyor. Yurt içindeki PKK kamplarını bir an önce operasyonlar yapılmalı ve teröristlere karşı sonuç alınmalıdır. AKP hükümeti daha kaç şehit vermemizi beklemektedir" dedi. (Haber Merkezi)