Kurduğu internet haber portalı sayesinde Mudurnu'nun dünyaya açılan gözü ve sesi olan Aydın Özpelit, yaklaşan yerel seçimlerde AKP'den Mudurnu Belediye Başkan aday adayı oldu. Özpelit'in en büyük hedefi ise, AKP iktidarının büyük önem verdiği Hızlı Tren Projesi'nden Mudurnu'nun da nasiplenmesi Özpelit, 2017-2018 de tamamlanacak olan Mudurnu ve bölgesindeki termal turizm tesisleri ile birlikte, o yıllarda hızlı tren projesininde bitmesi planlanıyor. Bu anlamda İstanbul ve Ankara'ya sadece Mudurnu'dan ve çevreden insanlar gezmek için gitmeyip, İstanbul ve Ankara'dan Mudurnu'ya hızlı tren ile termal tesislere insanlar gelecektir. Şu anda Mudurnu ve çevresindeki hali hazırdaki projelerin tamamlanması ile birlikte Mudurnu'ya her 15 günde bir Türkiye'nin ve Dünya'nın değişik noktalarından yaklaşık olarak 50 bin kişiden fazla termal turizm için misafirin gelmesi tahmin ediliyor” dedi.

AKP'den Mudurnu Belediye başkan aday adaylığı için başvuru yapan isimler arasında ki seçim yarışı hızlanıyor. Bu yarışta bende varın diyerek farklı projeleri ile Mudurnululardan destek isteyen Aydın Özpelit, yıllardır yılan hikayesine dönen Hızlı Trenin mutlaka bir istasyon kurularak Mudurnu'dan geçişinin sağlanması gerektiğin belirtiyor.

Özpelit, Bir yıla yaklaştı, Hızlı Tren meselesi ile ilgili yetkililer güzergah üzerinde toplantılar yaptı. Bu toplantılardan biride Mudurnu merkezinde Belediye düğün salonunda yapıldı. Bolu'dan bir kaç gazeteci arkadaşım ve az miktarda da Mudurnulu toplantı da vardı. Aradan epey bir zaman geçti ve seçim sesleri yükseldiğinde siyasetin devreye girmesi ile Mudurnu'da nasıl gündem yaratırızı merak ederken hızlı tren akıllara geldi. Bu Treni kaçırmamak adına Mudurnu Belediyesi çeşitli yerlere Mektup yazdığını ve destek beklediklerini belirttiler. Aynı zamanda bende aylardır takip ettiğim ve çeşitli yerler ile görüşmeler yaptığım hızlı tren projesinin Mudurnu'da Mektup yazmak ile bir sonuç getirmeyeceğini, bu istasyon işinin AK Partili Mudurnu Belediyesine nasip olacağını, bu konu ile ilgili kardeşlik ve birlik ve beraberlik ile başarı sağlanacağını dile getirdim. Biliyorsunuz bende gazeteci bir kardeşiniz olarak Mudurnu ilçemden Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktım ve ilçemdeki, bölgemdeki sorunları bildiğim için örnek bir Belediye Başkanı nasıl oluru gösterme niyetindeyim” dedi.

ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK

Hızlı tren meselesinin şahıslara bağlanmaması gerektiğini belirterek bu konuda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Özpelit, Mudurnu'da tren istasyonunun hele hele Yüksek Hı