CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bir mesaj yayımlayarak meslektaşlarının Avukatlar Günü'nü kutladı. Özcan, AKP hükümetinin baskıcı yöntemlerine avukatlar hiçbir zaman boğun eğmeyecektir. Çünkü avukatlar hiçbir iktidara biat etmez. Hiç kimsenin emir eri de olmaz. Avukatlar gücünü hukuktan alır” dedi.
Özcan mesajında şu ifadelere yer verdi; Demokratik ülke ve toplumlarda yargı erkinin, yürütme ve yasama erkinden bağımsız olması, en temel koşuldur. Yargının bağımsız olması kadar, yargı kararlarının toplumun vicdanını yansıtması ve her koşulda uygulanması gerekmektedir.
Savunma hakkı, temel hakların öncelikli olanlarındandır.
Avukatlar, kutsal savunma işlevini yerine getiren bir meslek grubudur. Bireyleri hakları konusunda bilgilendirip, yönlendiren avukatlar, üstlendikleri bu önemli görevle vatandaşın ülkesine ve yaşadığı topluma daha fazla saygı duymasını sağlamakla birlikte, ilişkilerinin çağdaş ortamda yürütülmesine katkıda bulunmaktadırlar.
Fakat tüm olumlu düşünmeye ve yaşamaya çalışılmasına rağmen, avukatlar içinde bulundukları durumdan memnun değildirler.
Özellikle AKP hükümetinin iş başına geldiği yıldan günümüze kadar, savunma hakkı yok edilmiş, görmezden gelinmiştir. Avukatlar ve savunma hakkı üzerine tam bir baskı kurulmaya çalışılmakta, adeta boğulmaya çalışılmaktadır.
AKP hükümetinin baskıcı yöntemlerine avukatlar hiçbir zaman boğun eğmeyecektir. Çünkü avukatlar hiçbir iktidara biat etmez. Hiç kimsenin emir eri de olmaz. Avukatlar gücünü hukuktan alır.
Bu duygularla, başta Bolu Barosu olmak üzere tüm meslektaşlarımın, bütün olumsuzluklarına rağmen kutsal savunma hakkını yerine getirmeye çabalayan avukatlarımızın, Avukatlar Günü'nü kutluyor, saygılar sunuyorum.”