Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, Avrupa Okul Müzik Eğitimi Birliği (EAS) Yönetim Kuruluna seçildi. Türkiye, Kalyoncu'nun üyeliği ile Avrupa Okul Müzik Eğitiminde söz sahibi oldu.
Belçika'da düzenlenen 21. Uluslararası EAS Kongresi'nde 2013-2015 tarihleri arasında görev yapacak Yönetim Kurulu'nu belirlemek için yapılan seçimde, 35 ülkeden 300 delege oy kullandı. Oylama sonucunda, AİBÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu da seçilen 8 aday arasında yer alarak yönetim kurulu üyesi oldu.
2006'dan bu yana EAS Türkiye Ulusal Koordinatörü olarak görev yapan Prof. Dr. Kalyoncu, Ülkemizi, müzik eğitimi alanında uluslararası anlamda temsil etmek gurur verici. 2010 yılında da ülkemizde ilk kez düzenlenen Uluslararası Müzik Kongresine üniversite olarak ev sahipliği yapmıştık. Müzik eğitimine öncülük eden çalışmalarımızı Yönetim Kurulu üyeliği ile birlikte dünyaya daha sık duyurmuş olacağız.” şeklinde konuştu.
EAS, Avrupa ülkeleri çapında müzik eğitimi veren okulların eğitim standartlarının belirlenmesi ve güncellenmesi ile ilgili çalışmalar yapıyor. Birlik aynı zamanda uluslararası gerçekleştirdiği konferanslarla da müzikle ilgili çalışmalara öncülük ediyor.