Suluboyalar" konulu Atölyesak-Karma Resim Sergisi,15 Ocak 2015 Cuma günü açıldı. Sergide, Ressam Şenol Sak ve atölye grubu üyelerinin, suluboya tekniğinde bu yıl ürettiği 50 adet eser yer alıyor.

Sergi hakkında bilgiler veren, balık resimleriyle tanıdığımız Bolulu Ressam Şenol Sak, Sanat Atölyesi” kavramına vurgu yaparak;” Sanat atölyeleri batıdaki modern anlayışta, sanatçıların sürekli sanatsal üretimde bulundukları, çevreyle etkileştikleri, çeşitli eğitim ve sunum faaliyetleri yaptıkları çok gözde mekanlardır.. Türkiye'de az da olsa örneklerine rastlamamıza rağmen maalesef Bolu'muzda bu kültür henüz gelişmedi, gelişemedi.. Sanatçı sayısı ve potansiyeli açısından oldukça yeterli olan ilimizde, gerek sanatçılarımızın maddi olanaksızlıları, gerekse de ilimizin henüz küçük bir şehir oluşu, her alanda olduğu bibi sanatsal gelişimi de olumsuz yönde engellemektedir. Bu durum, gerçek anlamda sanatsal faaliyetlerin ve mekanların henüz yeterli düzeyde ve sayıda olmadığı ilimizde, şehrin genel gelişmişlik görünümüne olumsuz etki etmekte ve sanata yatkın kesimleri bu tür çalışmaların içerisinde bulunmaktan yoksun bırakmaktadır. Bizler de, tüm bu zorluklara rağmen, atölye çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyor, zaman zaman da ürettiklerimizi sanatsever halkımızla paylaşıyoruz.. Atölye Sergileri” ilimizin ve ilimizdeki sanat camiasının da henüz aşina olmadığı bir kavram..Bu tarz sergileri ilimizde daha önce pek görmedik.

Sanatın üretildiği mekanda ve sergileme mantığı bütünlüğünde yani.. İlk örneğini sunduğumuz bu tür çalışmaların gelecekte çoğalmasını dileyerek sanatseverlerimizi sergimize bekliyoruz” dedi.

"Suluboyalar" konulu Atölyesak-Karma Resim Sergisi”ne Aysel Kuyar, Türkan Yılmaz, Sare Karakaş, Irmak Muratoğlu, Burçin Muratoğlu, Özlem Ağdemir, Damla Ağdemir, Banu Kaçmaz, Naciye Bozacıoğlu, Seher Yurttaş Altunay ve Şenol Sak son dönemde ürettikleri suluboya tekniğindeki eserleriyle katılıyor. Haber Merkezi