Kursiyerleri ve eğitmenlerini ziyaret ederek el emeklerini yerinde inceleyen Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, sanat eserlerine dönüşen çalışmalardan hayli memnun kaldı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara Geredeliler her geçen gün biraz daha fazla ilgi gösteriyor. Kursiyerleri ve eğitmenlerini ziyaret ederek el emeklerini yerinde inceleyen Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, sanat eserlerine dönüşen çalışmalardan hayli memnun kaldı.

Katılımın her geçen gün yoğunlaştığı kurslarda kursiyerlerin para kazanabildiklerini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Halk Eğitim Merkezi üzerinden okullarımızda ve bilgi evinde açtığımız kurslarımıza her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyoruz. Deri tablo yapımı, kati, çocuk giyimi, Suriyeli vatandaşların dil öğrenimi, mezunlar için YGS hazırlık kurslarımızı ziyaret ettik. Çalışmalar hakkında öğretmenlerimizden bilgi aldık ve kursiyerlerimizle sohbet etme imkânı bulduk” diye konuştu. Ülke geneli kadar yurt dışına da taşan debbağlığı ile tanınan Gerede'de deri tablo yapımının da bu vesile ile ün kazandığını dile getiren Müdür Camcı, deri, kâğıt ve kumaş gibi artık malzemelerden oluşan parçaların; hünerli ellerde sanat eserine dönüştüğünü anlattı.

Gerede İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Deri tablo yapımının yanında, kati kurslarına olan yoğun ilgi de bizleri oldukça memnun etmiştir. Kursiyerlerimiz ile öğretmenlerimiz çok güzel çalışmalar çıkartıyor, deri kâğıt ve kumaşlar maharetli ellerde birer sanat eserine dönüşüyor, kursiyerlerimiz evlerinde kullanacakları ürünleri yaptıkları gibi eş, dost ve komşularına da hediyelik çalışmalar üretiyor, ayrıca satışa yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor ve siparişler alınıyor, bu da bizleri fazlasıyla memnun ediyor” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki günlerde yeni kursların açılacağını da anımsatan Müdür Camcı, HEM'de hazırlanan el emeği göz nuru çalışmaları, kursiyerlerden bilgi alarak inceledi. Haber Merkezi