Bolu Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ambalaj atıklarının düzenli toplanmaması nedeniyle Yürekli Kağıt Firması ile imzalanan protokol feshedilmiştir” denildi.
Açıklamada, bugüne kadar atık kağıt toplama işlemlerinde bir çok aksaklığın tespit edildiği belirtilerek, firmanın bugüne kadarki resmi uyarıları dikkate almamasının bu sonucu hazırladığı bildirildi.
Bolu Belediyesi, atık kağıt toplama işini üstlenen Yürekli Kağıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile yaptığı protokolü feshetti. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘'Ambalaj atıklarının düzenli toplanmaması ve toplamada birçok aksaklığın olması nedeniyle Yürekli Kağıt Firması ile imzalanan protokol feshedilmiştir '' denildi.
Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, imzalanan protokollerde ambalaj atıklarının düzenli toplanmamasından dolayı meydana gelen aksaklıklardan yüklenici olarak Yürekli Kâğıt San. ve Tic. Ltd. Şti.' nin sorumlu olacağının açık şekilde yer aldığı belirtilerek, firmanın bugüne kadarki resmi uyarıları dikkate almamasının bu sonucu hazırladığı bildirildi.
Bolu Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: Ambalaj atıklarının ayrı toplanması ile ilgili esaslar 24.08.2011 tarihinde 28035 sayısı ile yayımlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile belirlenmiş olup, bu konudaki görev ve yetkiler Belediyelere verilmiştir.
Bolu İli Merkez İlçe sınırları içerisinde oluşan ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanabilmesi için, Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde Bolu Belediyesi ile Yürekli Kâğıt San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında protokoller imzalanmıştır.
İmzalanan protokollerde ambalaj atıklarının düzenli toplanmamasından dolayı meydana gelen aksaklıklardan yüklenici olarak Yürekli Kâğıt San. ve Tic. Ltd. Şti.' nin sorumlu olacağı açık şekilde belirtilmiştir.
Ambalaj atıklarının düzenli toplanmadığı, toplamada birçok aksaklığın olduğu Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından defalarca tespit edilmiştir. Buna ilişkin zabıt varakaları, tutanaklar, fotoğraflar ve Encümen Kararları (105 adet Encümen Kararı ile 18.186,00 TL para cezası verilmiştir) mevcuttur.
Yürekli Kâğıt San.ve Tic. Ltd. Şti., Belediyemiz Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından ‘protokol hükümlerine uyulması gerektiği, aksi takdirde protokolün feshedileceğine' ilişkin olarak 21.09.2012 tarih ve No:08368 numaralı ile 16.11.2012 tarih ve No:10143 numaralı noter ihtarnamesi gönderilerek, iki kez uyarılmıştır. Bu uyarılara rağmen, ambalaj atıklarının düzenli toplanmamasından dolayı meydana gelen aksaklıklar, firma tarafından giderilmemiş, üstelik bu aksaklıkların giderilmesi için de herhangi bir çalışma yapılmamıştır.
Sonuç olarak imzalanan tüm protokoller, ambalaj atıklarının düzenli toplanmaması ve toplamada birçok aksaklığın olması nedeniyle Bolu Belediyesi tarafından fesih edilmiştir.”